Playstation Wireless Stereo Headset 2.0

#Sonys officiella hörlurar Playstation Wireless 2.0, som internationellt även går under namnet Gold Wireless, tillhör testets billigare. Logiskt nog är de även ett av två par hörlurar som endast fungerar med Sonys konsoler (plus pc och Mac). De fungerar trådlöst tillsammans med Playstation 3 och Playstation 4, och på den senare finns det en speciell app du kan ladda ner som låter dig välja och konfigurera olika ljudprofiler. I appen ska det även profiler för specifika spel, men när vi testade var utbudet tämligen begränsat. Vi testade ljudprofilen för #Infamous: Second Son och kunde inte direkt märka någon markant förbättring av ljudupplevelsen, men sådana profiler gör sig nog bäst på hörlurar med rejälare ljudbild.

Den som vill ha relativt billiga hörlurar som är enkla att komma igång med till sin Sony-konsol gör ett utmärkt val i Playstation Wireless 2.0. Mottagaradaptern ansluts till konsolen via USB-ingången och är färdigkonfigurerad direkt. Har du både Playstation 3 och 4 behöver du alltså bara flytta dosan mellan konsolerna, mer konfiguration än så behövs inte. Batteritiden uppges vara åtta timmar enligt officiella siffror. Vi skulle nog säga att det snarare än norr om sju timmar i de flesta fall, men det är ändå fullt godkänt.

Godkänd ljudbild

När Playstation Wireless 2.0 används tillsammans med Playstation 3 eller Playstation 4 stöds virtuellt 7.1-surround, vilket är klart trevligt i denna prisklassen, men surround-upplevelsen är inte häpnadsväckande. Det virtuella surroundet kan producera ljud som gör ett bra jobb med att återspegla olika avstånd, men ljudkällornas positioner i rummet ter sig väldigt likartade. På PS Vita får du ansluta med den analoga 3.5-millimetersingången vilket endast ger stereo-ljud, men stereoljudet är bättre än de mobilhörlurar som många använder med konsolen. USB-adaptern stöds inte heller på pc eller Mac, så även där är det stereo som gäller. Om virtuellt surround är högprioriterat i ditt val av trådlösa hörlurar bör du med andra ord huvudsakligen spela på Sonys stationära konsoler för att Playstation Wireless 2.0 ska vara aktuellt för köp.

Sett till själva ljudupplevelsen är Playstation Wireless 2.0 en klart godkänd historia, men inte mer än så. Basen saknar ordentligt tryck och det övriga registret gör sitt jobb bra så länge som det handlar om spelupplevelser. Ljudet saknar det breda register som krävs för att vara särskilt lämpat för att musiklyssnande ska komma till sin rätt, dock är ljudbilden ren. Seriösa audiofiler gör sig alltså inte besvär, men de är inte heller målgruppen. Om du vill ha ett par lättkonfigurerade, relativt billiga trådlösa hörlurar med inbyggt röstchat-stöd till din Playstation-konsol gör du ett vettigt köp.