Tester

Här hittar du våra senaste tester inom spel, hårdvara och tillbehör!

0

No Mans Land

Du lägger äntligen ner dina verktyg efter en lång dags arbete med medicinmannens tält. Du, liksom alla andra bybor, hoppas att medicinmannens kunskap ska få ett slut på den misär som drabbat ditt folk sedan erövrarna började dyka upp. Plötsligt hör du krigsrop och ljudet av någon som blåser i ett horn. Du inser snabbt att kriget ännu inte är vunnet, du tar ditt spjut och springer mot platsen där ljuden kommer ifrån. När du kommer fram inser du att du troligtvis aldrig kommer få se en skymning igen.

0

Korea: Forgotten Conflict

Det var inte länge sedan jag läste en insändare i en känd "Superspel"-tidning. Vederbörande författare ondgjorde sig över hur bökigt det är att spela PC-spel problemfritt. Man får leta drivrutiner, spelen dyker och fungerar inte felfritt vare sig när man försöker starta dem eller väl inne i spelet. Jag förstår honom. Har faktiskt haft funderingar på liknande inlägg i debatten själv.

0

Dead to Rights

Var bröderna Wachowski medvetna om vilken enorm influenskälla deras Matrix skulle bli? Förmodligen inte, men faktum är att rullens genomslag i såväl film- som spelvärlden är av sällan skådad art. Bitmap Brothers fyller med sitt Dead to Rights på det ständigt ökande förrådet av martial arts-influerade actionlir.

0

Sagan om konungens återkomst

Det börjar nalkas jul igen, och den sista delen i Tolkiens trilogi om Härskarringen har snart biopremiär. För många innebär det att ta fram sovsäcken, kokkärlet och trollstaven för att campa utanför sin biograf för åtråvärda biljetter. Lämpligt till biopremiären av Sagan om konungens återkomst har även EA släppt datorspelet med samma namn. Ett spel som kanske får camparna att släpa med sig elaggregatet i år.

0

Greyhawk: Temple of Elemental Evil

På den gamla goda tiden, då rollspel var livsfarligt för ungdomen och skapade krigsrubriker i kvällspressen, var Greyhawk spelet som gällde. Nu, ett par decennier senare, blir detta klassiska bordsrollspel datoriserat, med de sprillans nya AD&D 3.5-reglerna i förarsätet. Och det är fortfarande stenhårt – inget användarvänligt eller publikfriande fjoll här inte. Phat har krupit ner och käkat taggtråd i katakomberna med fyra fördömda män (och kvinnor) i Greyhawk: Temple of Elemental Evil.

0

FIFA Football 2004

Det finns vissa självklara fenomen här i världen. Tomten lär seriöst överskrida gällande hastighetsbestämmelser för att hinna till alla snälla barn, man bör borsta sina tänder regelbundet och EA Sports släpper ett nytt FIFA varje år. Nu är det dags igen. Om så mycket hinner förändras att det berättigar till ett årligt släpp kan diskuteras, men visst är det kul att återfinna David Beckham i Real Madrid och inte i Manchester United. Visst är det kul med 350 lag och 16 ligor... Eller?

0

Space Colony

Tag tiotalet helt oliktänkande människor som inte delar en enda åsikt. Tillsätt lite vänliga och fientliga rymdvarelser som gärna hälsar på. Lägg i ett par gruvrobotar och ett par försvarslasrar. Rör om. Ställ in i ugnen i tio minuter, låt svalna av och ta bort allt syre. Servera Space Colony med en smula florsocker på toppen.

0

Den Tredje Vågen

Med Jacob Eklund i spetsen slog Tredje Vågen ner bland biosalongerna som en bomb. Kampen mot den organiserade brottslighetens tredje våg, de ekonomiska övertagandena, är förestående och en hel världsdel håller på att stjälas. Kan du göra något för att stoppa det?

0

Hidden & Dangerous 2

På klocktavlan som sitter på SAS-högkvarteret i Herefordshire, England står följande: We are the pilgrims, master; we shall go always a little further; it may be beyond that last blue mountain barred with snow across that angry or that glimmering sea. 1941 skapade den 24-årige skotten David Stirling Special Air Service. Hans idé bakom SAS var simpel; en vältränad styrka på fyra till fem man som skulle operera bakom fiendens linjer. Idag, 60 år senare, är SAS en av de mest beryktade specialstyrkorna i världen.

0

Harry Potter: Världsmästerskapen i Quidditch

Harry Potter är väl numera ett välkänt namn för alla, och många har säkert inte undgått att läsa en bok eller två, se någon av filmerna, hänga upp en affisch på väggen, sova i ett Harry Potter-lakan ... Att det även släpps en mängd datorspel i Harry Potters namn känns väl inte som någon överraskning, men att just den så kallade "sporten" Quidditch skulle bli ett eget spel var ändå ganska otippat. Denna sport, som i böckerna saknar allt vad sportslig spänning och publikfrieri heter, kan väl ändå inte fungera i den verklighet som vi kallar för datorspel?