Tester

Här hittar du våra senaste tester inom spel, hårdvara och tillbehör!

0

Cossacks 2: Napoleonic Wars

Strategispel om riddartiden, antiken, andra världskriget och nutiden är inget man måste rota bland gamla titlar någon längre tid för att finna. Varför vissa tidsåldrar återkommer oftare i spel än andra är ibland svårt att svara på. En stor faktor är självklart att intresset är större för vissa historiska krig och dessutom gör sig en del eror bättre i spel än andra. Jämför man exempelvis med titlar baserade på andra världskriget är mängden som handlar om Napoleons framtåg genom Europa som en droppe i havet. Men att Cossacks 2 går mot strömmen och har titeln Napoleonic Wars förvånar inte då själva spelet inte heller följer gängse standard för strategispel.

0

FZ testar nio headsets

Ända sedan de röjiga deathmatch-servrarna började dela upp folk i två eller flera lag har behovet av kommunikation ökat. Till en början skedde detta genom hastigt skrivna textmeddelanden men begränsningarna i att skriva samtidigt som man försöker skjuta någon är uppenbara. Allt eftersom spelen utvecklats har fler och fler kommunikationsprogram sett dagens ljus och idag har många av spelen med inriktning mot nätspel till och med inbyggda funktioner för att kunna skrika åt polarna.

0

Oddworld: StrangerÂ’s Wrath

Jag är trött. Det här kunde ha blivit en ingress full av ångande superlativ. Av beskrivningar som fick läsarnas skinn att knottra sig. Som fått dem att drömma sig bort till en fjärran värld. En värld där fjäderfän vaggar runt på sandiga bakgator, bland ruckel där fönster står och slår. Där en ensam gestalts skugga sveper in över bygden, bara för att lämna de viskande frågorna kvar. Frågor om vem han var… den där Stranger.

0

The Sims 2: Studentliv

Sommaren är slut, skolan ringer in och det är dags att åter sätta sig i skolbänken. Som en pigg och kry tonåring skickas du till universitetet för stundande högskolestudier i EA Games expansion The Sims 2: Studentliv. Men studentlivet är inte bara billig mat och ölfat, för under ytan döljs mycket mer än vad du först trodde.

0

PistolMouse FPS

Efter gaminghandskar, musmattor av glas, greppförbättrande tejp och annan mer eller mindre onödig kringutrustning för datorspelande är turen nu kommen till musgebitet. Det USA-baserade (vad annars?) företaget MonsterGecko förändrar med sitt skjutvapenformade pekdon PistolMouse FPS synen på hur en spelmus ska se ut. Innovativt eller ännu en pryl att lägga i garderoben?

0

Settlers: Heritage of Kings

Blue Byte är ett företag som ofta förknippats med små söta blåklädda figurer (inte smurfar). Hela fyra uppföljare har skapats till Settlers och är onekligen ett mycket populärt spel-franchise. Dryga tio år har passerat och Blue Byte har nu lanserat sin femte titel; Settlers: Heritage of Kings. Blue Byte har gjort några tämligen vågade sidosprång från tidigare titlar och frågan är huruvida det står sig i konkurrensen. Levererar Heritage of Kings en speluppelvelse bortom andra titlar?

0

Star Wars Republic Commando

De sedan nästan 30 år hårt exponerade huvudkaraktärerna i George Lucas framgångssaga Star Wars får i Republic Commando kliva åt sidan för en grupp betydligt mindre namnkunniga elitsoldater. Utrustade med en tung vapenarsenal rensar de under ditt kommando galaxen från allehanda alienslödder - med den äran.

0

Alpine Skiing 2005

En karriär vigd åt att iklädd trikåer i vansinnig fart färdas nerför isiga berg på två centimetertjocka plankor - galenskap. Ingmar och Anja må vara hyllade för sina insatser, men för oss dödliga framstår deras yrkesval som allt annat än resultatet av sunt tänkande. Turligt nog förser speltillverkarna oss datorstolspotatisar med substitut som är både trygga och varma. Men är de lika givande?

0

Half-Life 2: Raising the Bar

Den som följer FZ:s nyhetsbevakning vet att det tog amerikanska Valve sex år att utveckla sin kritikerrosade actionskjutare Half-Life 2 - och att det var en väg kantad av såväl källkodsstöld, upprepade förseningar och en flod av allehanda rykten. Utvecklaren kastar ljus över händelserna i boken Half-Life 2: Raising the Bar, som i mångt och mycket kan beskrivas som en självbiografi av framgångssagan som givit kofoten ett ansikte. FZ har lustläst verket från pärm till pärm, och kan bland annat konstatera att spelet fått en av utvecklarna att spy - i bokstavlig mening.

0

Knights of the Old Republic 2: The Sith Lords

När jag igår efter en hektisk vecka satte mig ner framför datorn för att börja fila på den här recensionen, lyckades jag intala mig själv att jag nog var tvungen att testa det lite till innan jag började skriva. För sent insåg jag hur jag lurade mig själv och att jag inte hade en tanke på att skriva något alls. När småtimmarna slagit in fem timmar senare hade jag lyckats starta en ny omgång med en ny karaktär men inte en rad av recensionen var skriven.