Den som följt utvecklingen av Sonys tv-spelssystem [[Playstation 3]] vet att handkontrollen upprepade gånger reviderats - inte sällan med hård kritik som följd. Som FZ tidigare kunnat berätta väntas den slutliga versionen - kallad Sixaxis - till både form och funktion påminna om handkontrollen till [[Playstation 2]]. I en tvåsidig förhandsgranskning hos spelsajten IGN är omdömet dock allt annat än smickrande.

"- Personligen så kan vi inte hjälpa att känna att Sixaxis (som den nu kallas) tråkigt nog har blivit förbisedd i jämförelse med resten av Playstation 3. Jämfört med Microsofts überbekväma Xbox 360-kontroll så känns Sixaxis billig, plastig, obekväm och oroväckande lätt - nästan som den skulle flyga ur dina händer under mer intensiva speltillfällen."

<img src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/Playstation_3/ps3_uppatstaende.thumb.jpg" width="53" height="75" border="1" hspace="5" vspace="5"></img>
En månad kvarIGN ger handkontrollens frontknappar - de som man normalt vilar pekfingrarna mot - en extra känga och konstaterar att de exakt en månad innan den nordamerikanska butikslanseringen fortfarande känns ofärdiga och oergonomiska. Huruvida kritiken är befogad eller inte lär framtiden utvisa. Räkna dock med att andra hårdvarutillverkare i vanlig ordning kommer att ta fram egna handkontroller och andra tillbehör även till Playstation 3 så snart konsolen lanserats.

?

Vad tycker du? Hur viktig är en genomtänkt handkontroll? Borde Sony ha behållt den så kallade bumerang-modellen? Brukar orginaltillbehör vara bättre än tredjepartskopior? Sjung ut dina åsikter i FZ:s forum!