Speltid

- Hur pass mycket spelar du idag? Vilka är dina favoritspel för tillfället?

Alla gubbar i intervjun har varit hängivna gamers, men hur pass mycket av det intresset lever egentligen kvar? Vi passade även på att fråga vad de sitter och spelar idag, om något.

"Guitar Hero II är min stora favorit"

oKKun: Just nu spelar jag Company of Heroes. Jag väntar fortfarande på ett bra multiplayer-FPS.

Bugsy: Jag spelar faktiskt inte alls mycket nuförtiden, jag hinner tyvärr inte sätta mig in i spel så som man gjorde på Quake-tiden.

LeoN: Jag lirar väl 5-10 timmar i veckan kanske. När det gäller onlinespel lirar jag BF2/BF2142 för tillfället, medan jag som så många andra väntar på QuakeWars, jag har även vissa små förhoppningar om att multiplayerdelen av Crysis kan bli kul och kanske TeamFortress 2. Annars lirar jag en del strategispel som Medieval II: Total War och Company of Heroes.

DOOMer: Väldigt lite, kanske någon timme i veckan. Just nu har jag inget men för ett litet tag sedan spelade jag Civilization IV Warlords väldigt mycket och innan det var det Battlefield 2 som gällde. Har tröttnat på det mesta helt enkelt.

DOOMn8: Jag hinner kanske med 1-2 timmars spel varannan dag kanske, inte mer. Och just nu sitter jag och kör betan av WoW Burning Crusade. Skulle vilja pröva lite fler nya spel, men det finns tyvärr inte så mycket tid längre.

Det är på något sätt riktigt skönt att höra att de flesta ändå efter 10 år ser spelandet som en mindre, men fortfarande viktig, del av deras liv. Själv tror jag aldrig jag kommer att sluta spela, även om det är avsevärt mycket mindre idag. Spelandet är inte bara ett nöje, utan en form av avkoppling.

Calvin: Spel är fortfarande ett stort intresse. Hur mycket tid jag lägger varierar, jag är periodare. Ibland går det veckor då jag knappt spelar. Just nu är jag dock inne i en intensiv period med Gears of War och det blir nog i genomsnitt någon timme per dag.

Mumin: FPS: 0%, MMO: 100%. Avsaknaden av vettiga FPS är total, Battlefield-serien är tandlös som vanligt och det enda man kan hoppas på är Forgotten Hope 2 till BF2 och ett par intressanta project till Half-Life 2. I övrigt spenderas den speltid jag har på EVE Online och krigande ute i 0.0.

Totte: Jag spelar ingenting. Köpte Half-life 2 och spelade igenom det när det kom, det var det sista spelet. Det finns dock ett undantag och det är små minispel på nätet. Dom brukar jag testa ibland. Slår jag ut det spelar jag nog i snitt kanske fem minuter per vecka. 1996 snittade jag på 5 timmar per veckodag och oavbrutet på helgerna. Favoritspel just nu är Linerider och Chopper drop (mycket enkla att lära sig).

Honk: Guitar Hero II är min stora favorit. Före det så var det Guitar Hero I och Singstar. Har med åldern uppenbarligen fallit in i casual gaming-genren