Är du så hardcore att du tycker att spel som faktiskt existerar är lite väl mainstream? Då har vi listan för dig! Det här är världens eventuellt bästa fiktiva spel – sådana som producenter av tv-serier, filmer och annan media bara har hittat på.

(Och ja, vi vet att några av dessa har tolkats av hobbyutvecklare, efter att de har dykt upp i fiktionen. Men det räknas inte riktigt, anser vi.)

10. Lee Carvello's Putting Challenge

Format: Eventuellt Mega Drive
Genre: Puttningssimulator

På baksidan av spelboxen:

  • Spela som din idol! (Lee Carvello, alltså.)

  • Två miljöer: greenen och parkeringsplatsen!

  • Få en blyertspenna på köpet när du köper det!

Vilket spel vill alla kids ha? Vilket är det häftigaste på marknaden? Vilket spel är så EXTREMT att alla karaktärer blöder hela tiden, samtidigt som sju vulkaner drabbas av upprepade utbrott i bakgrunden?

Nej, inte Lee Carvello’s Putting Challenge.

Men väl Bonestorm – det klart Mortal Kombat-inspirerade beat ’em up som Bart drömmer om att få äga i Simpsons-avsnittet Marge Be Not Proud. Men trots att Bart gör precis som den bazooka-utrustade jultomten från spelets reklamfilm säger att han ska göra (och ropar alltså ”Buy Bonestorm or go to hell!” till sin mamma) så blir det inget häftigt fightingspel i julklapp. Istället blir det Lee Carvello’s Putting Challenge, och sekvensen när Bart spelar det är något av det mest tragiska vi har skådat.

9. Arcade

Format: (Gissa.) Arkad (Rätt.)
Genre: Förstapersonsnånting.

På baksidan av spelboxen:

  • Så verkligt att du kommer att tro att du är INNE i spelet!

  • Billigt! Allt det kostar dig att spela är två kvartsdollar… och din SJÄL!

  • Dö på riktigt!

En sak som händer oftare på film än i verkligheten är att tonåringar spelar ondskefulla Virtual Reality-spel, och därför fastnar och dör inne i någon digital värld. Så även i den klart kackiga rysaren Arcade, där det hemska spelet i fråga heter just… Arcade. Spelet går bland annat ut på att åka skateboard i spikförsedda tunnlar, flyga runt i dödsskalleliknande flygskepp och samla stora gröna nycklar. Eftersom filmen producerades under tidigt 90-tal, och med liten budget, så är den givetvis det allra fulaste som någonsin har gjort nästan. Herregud så ful den är.