#Gran Turismo 6 står redo att frälsa racingsugna Playstation 3-spelare om ganska exakt en månad, och vi kan konstatera att det blir en ännu fetare best än #Gran Turismo 5. Det står klart efter att utvecklarna tankat upp diverse ny information på spelets hemsida.

Spelet innehåller nära 1200 bilar, som även om många modeller återanvänds i olika årgångar ändå bör räcka och bli över för de flesta. Nya banmiljöer väntar också, närmare bestämt sju för serien nya miljöer, bland annat Brands Hatch, Willow Springs och Ascari. Det totala antalet banmiljöer blir 37 stycken, och nattkörning och nederbörd blir nytillskott på vissa av dem.

Andra nyheter är att premiumbilarna inte separeras från standardkärrorna, en spelform kallad Coffee break som handlar om minispelsutmaningar och en korrekt modellerad natthimmel där stjärnbilderna rör sig som de ska. Äntligen!

Gran Turismo 6 släpps till Playstation 3 den 6 december. Något Gran Turismo till PS4, som alltså släpps i Europa en vecka tidigare, har ännu inte avtäckts.