Ratchet & Clank Trilogy, PS Vita
Jag har inte någon personlig relation till den klassiska Playstation 2-spelserien med näpet science fiction-tema. När jag matar in samlingen med de tre spelen i min Playstation Vita är jag därför inte sen att notera de av tidens tand nötta kanterna. Problem med kameran är en särskilt utmärkande klenod från förr och i de två första spelen känns kontrollen en aning stel och styltig.

Men samtidigt är det svårt att värja sig för kvalitén på de roliga karaktärerna, galna vapnen och välskrivna mellansekvenserna. På dessa fronter håller spelen världsklass, och att serien ska bli film är inte alls förvånande. Sammantaget en spelsamling för nostalgiker, yngre spelare och de som inte kan få nog av plattformsaction i 3D.

Recension av PS3-versionen


Inazuma Eleven Go: Light/Shadow, 3DS
Minns ni den där fotbollsmatchen mellan Elfsborg och Kalmar FF där lagkaptenerna plötsligt framkallade stora monster som började slåss på planen? Inte? Matcher av den typen är i alla fall vardagsmat i Inazuma Eleven Go: Light/Shadow.

Spelserien har inte hittat hit till Sverige i sin helhet, men vissa utvalda delar har flytt utanför de japanska gränserna. Och det är jag glad för. Om någon minns det gamla NES-spelet Tecmo World Cup är det ungefär samma typ av taktiskt fotbollsspel i grunden, där man under matchens gång får välja hur och när spelarna ska utföra manövrar som att passa, skjuta och tackla. Inazuma Eleven Go toppar arrangemanget med ett rejält skruvat manus där en ondskefull organisation (inte helt olik Svenska Fotbollsförbundet) hotar framtiden för den ärofyllda sporten.


Child of Light, PS Vita
Prinsessan Aurora somnar in och vaknar i sagolandet Lemuria, där vackra miljöer, intressanta karaktärer och farliga fiender väntar. Det är som att spela en dikt, där den spelmässiga grunden består av en skvätt jrpg med enklare pussel. En fin spelsaga att beundra, där den nya Playstation Vita-versionen gör ett minst lika bra jobb som sina stationära syskon med att måla upp det mysiga äventyret. Läs vår recension av Playstation 4-versionen för mer information om spelet.

Recension av PS4-versionen