Nintendo har inte kokat ihop ett nytt varumärke sedan Pikmin 2001 och ändå är Nintendo Wii kungen i konsolkriget. På E3-mässan levererade de precis det fansen vill ha, det vill säga mer av det goda. Och visst är det svårt att inte bli taggad inför nya äventyr med rörmockarbröderna och Samus Aran.

01.
Super Mario Galaxy 2
Utan den minsta lilla tillstymmelse till rykte avtäckte #Nintendo #en uppföljare till #Super Mario Galaxy, rörmokarens hårt hyllade debut på Wii. Mer planethoppande, mer härliga dräkter och mer sköna bossar. Och - comeback för världens bästa dinosaurie, Yoshi!

02.
Metroid: Other M
Nintendo har använt sin frontfigur Mario i de mest märkliga sammanhang men Samus Aran har de varit mycket mer försiktiga med. Seriens fans har därför haft anledning att fira den senaste tiden: först blev det officiellt att Metroid Prime-trilogin ska släppas på Wii med uppdaterad styrning för de två första GameCube-spelen och i Los Angeles avtäcktes ett helt nytt spel. #Metroid: Other M utvecklas lite överraskande av Team Ninja, som ligger bakom Ninja Gaiden-titlarna, så vi kan nog räkna med en något mer actionfokuserad upplevelse.

[video=3201]

03.
New Super Mario Bros. Wii
New Super Mario Bros. till Nintendo DS var en naggande god nostalgitripp som bevisade att 2d-plattformare fortfarande har en plats i denna 3d-fokuserade spelvärld. Med samspel för upp till fyra spelare, med möjlighet att kasta runt varandra, kan det bli en riktigt trevlig retroflört med viss #Sony-krydda.

[video=3202]

04.
Svart Nintendo Wii
Visst, den är [n=33168 än så länge] bara klar för Japan och Sony har reda paxat svart (för alltid!) men vi skulle ljuga om det inte kittlade lite i köptarmen när vi ser en Nintendo Wii i goth-utförande. Miyamato och gänget vet verkligen hur man tar betalt för saker de redan har sålt oss ett par gånger tidigare.

Ej officiell produktbild men ni förstår nog

05.
Wii Vitality Sensor
På 80-talet kunde krititer utan större problem beskylla Nintendo för att förslappa en hel generation, förutom tummarna var det inte mycket som rörde sig vid spelandet. År 2009 är situationen en annan: först skulle vi röra armen med Wiimote, sen hela kroppen med Balance Board och när de väl fått oss i rörelse ska de hjälpa oss att slappna av med Vitality Sensor, en pryl som mäter din puls via en klämma på fingret. Vi vet inte riktigt vad vi ska tro.

Skicka en rättelse