Det har snackats om att Tomb Raider-universumet ska byggas ut med serier, filmer och givetvis fler spel, och det är en hel del på gång. Senare i år sänder Netflix den animerade serien Tomb Raider: The Legend of Lara Croft, och förra året ryktades det även om att Amazon skulle producera en serie tillsammans med skådespelerskan och manusförfattaren Phoebe Waller-Bridge.

Det sistnämnda har visat sig stämma (via Deadline), och nu har de involverade parterna tillkännagivit projektet officiellt. Det är Amazon och Crystal Dynamics som producerar, medan Waller-Bridge ska skriva manus och agera exekutiv producent. Waller-Bridge kommenterade projektet:

Om jag kunde berätta för mitt tonåriga jag om att detta ska ske så hade hon nog exploderat. Tomb Raider har varit en jättestor del av mitt liv och jag känner mig otroligt privilegierad att ta den till tv med så pass passionerade samarbetspartner. Lara Croft betyder mycket för mig, och för många andra, och jag ser verkligen fram emot att ge mig ut på detta äventyr. Fladdermöss och allt.

Waller-Bridge är främst känd som skaparen bakom komedidramat Fleabag.