Men konstigt vore det väl annars, det är väl egentligen bara #Konami i dagsläget som lyckas göra sina fotbollsspel sämre och sämre för varje år. FM har faktiskt varit överlägset bäst i sin genre de senaste åren. Varken #FIFA Manager 09 eller #Championship Manager har varit i närheten av samma klass vad gäller realism, underhållning och beroendegrad.

Designen har visserligen varit ganska sjaskig, så det har utvecklarna sett över och infört ett par rena layouter som du snabbt vänjer dig vid. Det känns som ett fräscht grepp att ta sig in i 10-talet med. Utvecklarna har dock flyttat på en hel del knappar och menyer, som det tar lite längre tid att vänja sig vid, men de har samtidigt lovat "customizable shortcuts" till när spelet släpps. Bra det – när man spelar på en laptop, vilket jag antar att många kommer att göra, är alla rullistmenyer rätt knepiga om man använder styrplattan.

3D-matchgeneratorn som infördes förra året är kvar och innehåller en massa förbättringar i kameravinklar, AI, publik, grafik och realism. Det finns massvis med valmöjligheter för hur du får se en match, från att bara ha snabba textkommentarer till att titta på en match från avspark till sista avblåsning. Men bästa nyheten är möjligheten att skrika från sidlinjen för att ändra taktik, det har saknats i tidigare spel. När man ligger under med en kvart kvar vill man ju flytta upp hela laget – vilket man nu kan göra med ett par snabba musklick.

Den nya taktikgeneratorn är en frisk fläkt (den gamla klassiska är valbar) där du mer får gå in på olika spelarroller och deras uppdrag, snarare än att dra en massa reglage och pilar till höger och vänster. Det beror lite på vad man är för managertyp. Antar att det är många nostalgiker som gärna håller sig till det gamla, beprövade, medan icke-konservativa gamers säkerligen välkomnar det nya greppet. Detta tillsammans med de matchmöten man kan hålla inför varje match där det diskuteras motståndares styrkor och svagheter bidrar starkt till ett än bättre spel än tidigare.

Vill du spela som Ohtanajärvi/Aapua FF

- He ba å gört!

Ett coolt tillägg till editorn, som redan tidigare varit bra, är att man nu kan skapa nya ligor. Så vill du skapa ett ligasystem i Sverige från Allsvenskan ända ner till division 4, var min gäst. Eller kanske skapa en helt ny superliga? Allt beror på hur mycket fantasi (och fritid) du har.

Efter att ha spelat en säsong med Rotherham i engelska League Two märker jag ett par buggar, men ingenting märkvärdigt. Transfersektionen verkar inte så stabil (jag har valt att filtrera bort orealistiska övergångar, men min assisterande tror inte det gäller för Maicon i Inter...), och en gång stannar spelet helt mitt i en match – men i övrigt flyter det på lika smidigt som alltid – om inte bättre. Så något debacle som med förra årets släpp är inte att vänta. Jag längtar med spänning på fullversionen. Denna gång kan Sports Interactive verkligen ha överträffat sig själva.