Artiklar av Tomas Marklund

28

NHL 24

EA Sports har tappat kärleken till hantverket.

50

EA Sports FC 24

Som Fifa – fast annorlunda.

16

NHL 23

Vilda svängar mellan glädje och frustration i EA:s senaste hockeylir.

24

Fifa 23

EA Sports lämnar Fifa-licensen med ännu ett stabilt fotbollsspel.

31

NHL 21

En kul men buggig repris.

39

Fifa 21

EA Sports avslutar den här konsolgenerationen med flaggan i topp.

16

eFootball PES 2021

Mindre nytt än någonsin är rätt väg att gå.

67

Fifa 20

I år vinner spelglädje över realism.

17

eFootball PES 2020

Konami jagar utan att komma ikapp EA.

40

NHL 20

Fifas fattiga kusin är sig (för) lik.

21

Fifa 19

EA Sports fortsätter briljera i konsten att med små förändringar skapa stor spelglädje.

20

PES 2014

PES 2014 borde inte släppas precis nu. Det borde släppas långt innan eller långt efter Fifa 14. Annars är matchen avgjord på förhand, om spelen ens tävlar i samma liga.

37

Fifa 14

NHL 14 kom häromveckan och var allt annat än ett nytt, fräscht grepp på tv-spelsporten. Fifa 14 kommer från samma team och frågan är då självklar: har den spelserien också stannat i utvecklingen?

39

NHL 14

NHL 94 – ett banbrytande spel för hela sportvärlden, dessutom något av det roligaste som skapats. 20 år har gått, och detta uppmärksammar EA Sports i årets upplaga av NHL-serien. I brist på annat, kan man anta.

12

Football Manager 2013

År efter år blir Football Manager-serien mer komplicerad och invecklad. Det vill säga mer realistisk. Och därmed mer en heltidssysselsättning än en hobby. Det kommer [Football Manager 2013 att ändra på.

6

Sports Champions 2

Playstation Move-kontrollerna får nytt existensberättigande i uppföljaren till spelet som var med ända från början.

28

Fifa 13

När man gjort ett sånt bra fotbollsspel som Fifa 12 faktiskt var, måste det vara svårt att både vilja och kunna ändra på någonting till nästa års version. EA Sports lösning? Detaljer, detaljer, detaljer.

42

NHL 13

NHL 13 är här och överraskningsmätaren dör av arbetsbrist. Vilket betyder att EA Sports icke-överraskar genom att leverera ett magnifikt hockeyspel.

6

Pro Evolution Soccer 2013

Ledordet i Konamis nya fotbollslir tycks vara "frihet". Med PES full control, Proactive ai och Player id ska Fifa-konkurrenten återta tronen som världens bästa fotbollsspel. Men kommer de lyckas?

8

Uefa Euro 2012

Precis när EM-suget börjat sätta in släpper EA Sports sitt fotbollsspel för folk som har svårt att hantera väntetiden. Men i stället för ett fristående spel är Uefa Euro 2012 en nedladdningsbar expansion. På gott och ont.

5

Fifa Street

Om Fifa 12 och SSX gifte sig och fick barn skulle bäbisen kallas Fifa Street.

24

SSX

Solen skiner, fåglarna kvittrar. Våren är på väg med stormsteg. Vilket för många betyder slutet på den alpina säsongen. Då kan man tacka gudarna för att snowboardspelet SSX äntligen släpps.

8

F1 2011

F1 2011 var ett helt okej racingspel när det dök upp i höstas. Nu när liret släpps även till PS Vita känns det lite inaktuellt. Det är ju trots allt 2012 och den tredje premiären på fem månader.

1

Fifa Football

Ett fotbollsspel i mindre format än en fullstor LED-tv? Det är få som lyckats göra det njutbart. Men Fifas PS Vita-debut är konkurrenskraftig – om du låter bli att spela den på Vita-vis.

6

Grand Slam Tennis 2

Ni som kan era tennisspel vet att det redan finns en superb titel i genren: Top Spin 4, som smashade ut konkurrenten Virtua Tennis 4 i tre raka set förra året. I år ska EA Sports ta upp den kampen med sitt Grand Slam Tennis 2.

40

UFC Undisputed 3

Fighting, det vill säga sådan utanför tv-spelsvärlden, blir bara större och större. Störst av alla är organisationen UFC, och det senaste fighting-spelet slår knockout på konkurrenterna.

8

Football Manager 2012 Handheld

För två år sen köpte jag en Ipod Touch med enda anledningen att Football Manager kommit i bärbar version. Sedan dess har jag inte gjort annat än spela det varje gång jag varit på resande fot. Förväntningarna på 2012-versionen var därefter. Och de infrias.

1

Football Manager 2012

Miles Jacobson på Sports Interactive var på plats i Stockholm för att prata Football Manager 2012. Och vi ville så klart mer än gärna prata med honom om det nysläppta mästerverket.

11

Football Manager 2012

Football Manager 2012 är här. Och som vanligt väntar sig seriens supportrar ett mästerverk. Och som vanligt är detta precis vad de blir serverade.

14

Pro Evolution Soccer 2012

Jag minns höstar för många år sedan, då vi längtade efter ett nytt PES. Det är en svunnen tid, Fifa har tagit över helt och det enda jag gör åt Konamis releaser är att hoppas och hålla tummarna att de återfått sin magiska fotbollstouch.