Det finns få spel som mäter sig med Eve Onlines fullständigt spelarstyrda värld där massiva rymdstrider kan kosta förlorarna hundratusentals kronor. Mäktiga allianser slåss om herraväldet och Hard Knock, en av de mest krigiska, har nyligen lyckats bygga spelets allra största domedagsvapen.

Spelet fick för en månad sedan en uppdatering som introducerade massiva byggnader, så kallade citadels som lite slarvigt kan jämföras med dödstjärnor. Dessa kommer i tre storlekar - Astrahus, Fortizar och Keepstar - och förutom att vara först med mediummodellen har Hard Knock efter månader av planering och resurssamlande färdigställt sin 800 000 kvadratmeter stora Keepstar.

Att bygga den var en bedrift i sig men de behövde också transportera denna bjässe till ett av dem kontrollerat stjärnsystem. Eftersom Eve Online är ett spel som mer eller mindre är beroende av stora kalkylark var även detta en stor utmaning. Hard Knock, som är ogillade av ganska många i spelet, behövde synkronisera en rad avancerade manövrar för att kunna ankra citadellet värt hela 125 000 kr.

När PG Gamer frågade Hard Knocks ledare om varför de behövde konstruera spelets allra största byggnad svarade han följande:

– Vi behöver absolut inte någon, det är bara en penismätartävling. Vi bestämde oss för att bygga en, för varför inte?