Battlezone

Stridsvagnar brakar samman i framslumpade sci-fi-världar med Tron-grafik. Det har tydliga rötter i #Ataris arkadspel med samma namn från 1980, och den nya VR-versionen av #Battlezone bjuder stridsvagnsstrider med djup tillfredsställelse när du lobbar in ett långskott eller sänker en flygfarkost i flykten.

Problemet är att det inte räcker. Trots nya mål upptäcker man snabbt att man gör ungefär samma sak hela tiden, och karriären blir snart segdragen och tjatig, trots vapenuppgarderingar, co-op för fyra och andra moderna inslag. Ett underhållande spel i mindre doser, men det är tveksamt om VR-upplevelsen motiverar en prislapp på 549 kronor.

Pris: 549 kronor
Köpvärt: Tveksamt (för dyrt)
Kräkfaktor: 2

Headmaster

Ett fotbollsspel utan lag, publik, matcher, bengaler och allt annat som hör fotbollen till. Förutom en sak – du kan nicka. Det låter som en idiotisk idé, men mot alla odds har Headmaster viss charm och kan funka som första steget in i VR-världen för noviser.

Naturligt nog styrs allting av dina huvudrörelser. Lökig humor och variation i form av explosiva bollar och målvakter i kartong får spelet att fungera mer än några minuter. Men mer än annat är det här ett demospel för PSVR, och prislappen på 179 spänn känns inte fullt ut motiverad.

Pris: 179 kronor
Köpvärt: Tveksamt
Kräkfaktor: 1

Job Simulator

Ett typiskt plojspel med högre underhållningsfaktor än man vill erkänna. Som kock på en liten sylta halsar man vin, grillar kött till aska och mixar ingredienser till oigenkännlighet. Kontoristen går bärsärk och bilmecken upptäcker att motorolja inte är för invärtes bruk. Det är den enda kräkningen #Job Simulator frammanar.

PSVR-varianten av Job Simulator har förenklats mot det spel som finns till HTC Vive. Anpassningen till PSVR:s sämre tracking innebär att du inte kan vända dig om och knata runt i rummet, och allt du behöver är tillgängligt vid sidan om dig. Men det är fortfarande ett underhållande nybörjarspel, både för utövare och betraktare.

Pris: 259 kronorKöpvärt: Möjligen
Kräkfaktor: 1