Så kom dagen vi har väntat på - världens sämst bevarade hemlighet är nu ute i det fria. Ett nytt spel som tar plats i The Witcher-världen är officiellt under utveckling hos CD Projekt Red.

Nästa del i serien kanske är att ta i - bilden som kommer med utannonseringen säger att det är "starten på en ny saga", och utveckling klarna har sagt att det inte kommer heta "The Witcher 4". Vad kommer det att innebära? Ciris nya äventyr? En annan tidslinje? Något som anknyter till böckerna och tv-serien? Uppmärksamma FZ-medlemmen @Bill skriver i kommentarsfältet till denna nyhet att symbolen som kommer med utannonseringen påminner om medaljongen som bärs av witchers från "School of the cat", till skillnad från School of the Wolf som ju Geralt var tränad i. En ledtråd så god som någon annan! School of the Cat är en utbrytarskola som även tränar icke-människor och kvinnor. Ciri bar medaljongen i The Witcher 3 (även om hon inte var initierad i verklig mening). Andra teorier på nätet säger att medaljongen kan vara från School of the Lynx, en skola grundad av Geralts vän, witchern Lambert och magikern Kiera Metz, tillsammans med veteraner från School of the Cat.

Må spekulationerna börja!

Den sparsmakade utannonseringen säger oavsett inte mycket mer än att spelet kommer att använda sig av Unreal Engine 5 istället för Red Engine, och att det handlar om ett samarbete med Epic Games som sträcker sig över flera år. Man planerar dock INTE att göra spelet exklusivt för en butik, enligt ett svar från företaget på Twitter. Det kan betyda vad som helst, kanske att det är både Epic store och GoG som gäller för pc-versionerna.

Samarbetet "handlar inte bara om licensiering" utan även om "teknisk utveckling" av UE5. Red Engine kommer fortsatt att användas för expansioner till Cyberpunk 2077. CD Projekt säger att teknikskiftet kan komma att lösa en del av de problem de haft med sin egen motor, och frigöra utvecklingskraft till själva spelet:

"This cooperation is so exciting, because it will elevate development predictability and efficiency, while simultaneously granting us access to cutting-edge game development tools. I can’t wait for the great games we’re going to create using Unreal Engine 5!

"