Microsofts uppköp av Activision Blizzard nekades som bekant under gårdagen i Storbritannien, eftersom konkurrensmyndigheten CMA ansåg att Microsoft skulle kunna få en för dominant roll inom molnspelande. Microsoft har dock inte har kastat in handduken än, utan filar på sätt att övertyga CMA om att släppa igenom affären.

En som spekulerat i vad Microsoft kan göra är analytikern Michael Pachter (via VGC), som säger att Microsoft inte bara kan överklaga beslutet för att få det omprövat, utan även ge vissa löften för att få CMA att se på affären med mer blida ögon.

Ett sådant alternativ vore att låsa priset för Game Pass i Storbritannien till 15 $ plus inflation, vilket han tror skulle få CMA att ändra sig, eftersom myndighetens fokus är att skydda de brittiska konsumenterna.

Microsoft skulle även kunna gå med på att inte inkludera Activision Blizzards spel på Game Pass i Storbritannien och göra landets Game Pass-verksamhet till en separat identitet som är lättare för CMA att övervaka.

Hur Microsoft kommer att gå till väga vet vi inte, men det är bekräftat att en överklagan är på gång. Det kan dock dröja åtskilliga månader innan ett nytt beslut är fattat.