Enligt Miles Jacobson, studio director på #Sports Interactive, ska #Football Manager 2011 ha över 400 nya tillägg jämfört med #Football Manager 2010. Utseendet på spelet har inte ändrats alls, så du kommer att känna igen dig. Det är på insidan utvecklarna har jobbat för att uppnå den perfektion många anser att de redan har nått med sin spelserie. Det är givetvis ett angenämt problem, att inte kunna göra stora förändringar på en redan fungerande produkt varje år.
- Det finns alltid saker man kan justera. Det har inte tre eller fyra stora förändringar, det har 500 små sådana, säger Jacobson till BBC News.

Snygg och verklighetstrogen 3D-vy.

Det första jag lägger märke till i denna ofärdiga testversion av FM 2011 är, förutom de obligatoriska tidiga felöversättningarna, detaljrikedomen på det personliga planet, som man tidigare saknat. Inte Fifa Manager-personligt med gnällande fruntimmer och ungar och hela köret, men via samtal med spelare, andra anställda i ledarstaben, motståndartränare och journalister (fast varför en reporter från Yemen är intresserad av svenska Superettan förstår jag inte). Visst, det har funnits lite av den varan förut, men inte alls så här detaljrikt. Du får vakta din tunga, allt du säger registreras av ditt lag och kan vändas mot dig.

0-0 borta mot Ljungskile är väl inte fy skam, tycker jag.

Att välja Hammarby som lag att testa spelet med visade sig vara ett misstag, då den största nyheten ska vara spelarförhandlingarna, och Bajen har ju inga pengar. Byter snabbt till Arsenal, budar på CSKA Moskvas Vagner Love, och börjar förhandla. Och hittar ett nytt upplägg som kommer att höja spelserien ännu en nivå. I stället för raka förhandlingar med bud fram och tillbaka omgång för omgång, sätter du dig ner med spelarens agent och har direktförhandlingar. Du ser spelarens nuvarande kontrakt, agentens bud och vad klubben tycker är lämpligt eller direkta regelövertramp i klubbens policy. Buden går fram och tillbaka i en sorts chatt, och till slut är vi överens om spelarens villkor för en framtid i London. Ett fantastiskt nytt grepp som lär älskas av fansen.

Det var på tiden att Arsenal skaffade sig en ny målvakt.

I övrigt är det mesta sig likt. Du köper och säljer spelare, väljer taktik efter spelarmaterial (eller tvärtom) och coachar dig genom säsong för säsong med allt vad det innebär. Och det är precis som ett managerspel ska vara, så som Sports Interactive jobbat länge nu: komplext på helt rätt ställen. Och de kommer lyckas ännu en gång, var så säkra.