Tomas Anderssons favoriter

Samma gamla bråkiga sandlåda igen, säger du? Kanske det, men en mer avstressad sandlåda med ett stråk av allvar bakom den patenterade, uppkäftiga Rockstar-dialogen. I den karga western-miljön gör det underverk. Du får tid att rota djupare i landskapets alla möjligheter, och karaktärer och berättelse ges tid att blomma ut. #Red Dead Redemption är det mognaste, vackraste och mest välformulerade resultatet av Rockstars drygt decenniegamla lek med öppen spelstruktur. Ett nytt GTA? Det är mer än så, framförallt bättre.

Läs FZ:s recension

[video=4767]

Idéerna borde vara slut, Miyamotos hjärna tömd och hans gärning förpassad till nostalgiska samtal om svunna tider. Men gång på gång på gång skapar Nintendo nya storverk av hans ett, två eller tre decennier gamla gärningar. Och givetvis sjunger #Super Mario Galaxy 2 kreativitetens lov, man häpnar över hur mycket glädje och nytänk som går att krama ur en egentligen väldigt enkel spelidé.

Läs FZ:s recension

[video=4806]

Formel 1-sporten är skoningslöst svår, och lika svårt torde det vara att göra ett vettigt spel av den. För verklighetsnära och man sitter med ett ospelbart spel, för många hjälpmedel och det avfärdas som en arkadbagatell. Jag är fortfarande förvånad över hur skickligt Codemasters balanserar mellan spelbarhet och trovärdighet. #F1 2010 ställer stenhårda krav, men belönar dig rikligt för varje memorerad kurva och bromspunkt. Att en otålig själ som undertecknad frivilligt nöter träningsvarv talar sitt tydliga språk. Det må vara sparsmakat med bara en körform, men det det gör, det gör det bra. Något #en överviktig genrekusin borde dra lärdom av.

Läs FZ:s recension

[video=5976]