Förutom Red Ring of Death är repade skivor ett annat problem som en del Xbox 360-ägare drabbats av. Problemet kan uppstå om konsolen förflyttas samtidigt som en skiva läses. EU-kommissionen inledde en undersökning om problemet och i USA har #Microsoft åkt på ett antal stämningar. Dokument från ett av målen inkluderar citat från Microsoft-anställda, bland annat managern Hiroo Umeno:

Det här är ... information som vi som ett team, optisk diskenhet-teamet, kände till. När vi först upptäckte problemet i september eller oktober (2005), när vi först fick en rapport om skivrörelse, så visste vi att det här är vad som orsakar problemet.

Trots att Microsoft alltså kände till problemet redan innan konsolen släpptes valde de att inte göra något åt det, hävdar yrkandet. Företaget övervägde några olika lösningar, som alla avfärdades; en skulle ha lett till långsammare laddningstider, en annan skulle ha kostat för mycket (35-70 miljoner dollar, eller 50 cent per enhet). I stället lades en varningstext in i manualen och på skivläsaren; men enligt interna mail tyckte Microsoft-anställda att detta inte var tillräckligt.

Ett program för byte av skiva infördes, men det gäller bara spel utgivna av Microsoft och kostar drygt 167 kronor per titel. Fram till april i år hade 55 000 personer klagat på trasiga skivor. Till försvar säger en representant från Microsoft att samma sak kan hända vilken konsol som helst vid tillräckligt mycket rörelse, och påminner om alla varningstexter. Kommentarer på nätet gör dock gällande att skivor blivit repade även när konsolen stått helt still, och att andra enheter med skivläsare inte har samma problem.