Early access-skräckisen ser oväntat bra ut, men behöver mer innehåll och variation.

Jag sitter och stirrar slött på en tv-skärm ombord på ett flygplan, där jag och ett barn (antagligen min son) verkar vara de enda passagerarna. Plötsligt utbryter kaos, planet kraschar och när jag vaknar ser jag barnet föras bort av en inföding – det är här #The Forest börjar.

Efter att ha plundrat vraket på allt av värde, kliver jag ut i en solig skogsglänta. Träden vajar i vinden, ödlor och kaniner skuttar igenom gräset och en bit ifrån mig ligger en flygvärdinna med en yxa i bröstet. Den tar jag – yxan, inte flygvärdinnan. Med hjälp av den hugger jag ned ett träd i närheten medan jag ignorerar ständiga meddelanden om att kolla in tutorialen. Jag blir inte besviken: trädet faller med ett majestätiskt knakande som gjort vilken skogshuggarsimulator som helst avundsjuk, och nu har jag stockar.

Yxan har jobbat extra med annat än trädfällning.

Med dem bygger jag ett skydd, en eldstad och så småningom en snara av något slag som jag föreställer mig kan fånga en kanin eller två. Det här är nämligen ett slags roguelike, i stil med spel som #Rust eller #DayZ, med skillnaden att du åtminstone för närvarande är helt ensam.Efter release kanske något slags co-op-läge dyker upp. Just nu är det dock bara du mot en mängd kannibaler.

En skog på tillväxt

Den verkliga fienden är dock hungern: redan nu i early access-stadiet är det tydligt att du måste börja leta mat och skaffa dig en eldstad att laga den på så tidigt du kan. Däremot behöver du av någon outgrundlig anledning inte dricka någonting, men det kanske kommer.

Jag fäller träd, bygger vindskydd och utforskar ön i jakt på ödlor och kaniner som kan stilla min svält. Då och då smyger jag förbi kannibaler som vrålar obehagligt till varandra och kastar sig över mig om jag blir sedd. Min lilla brandyxa är inte mycket till vapen, så jag tar det säkra för det osäkra, där jag smyger mig fram genom den osedvanligt vackert renderade skogen. Det är inte många indiespel som ser så här bra ut.

Ljuseffekter långt vackrare än väntat från ett indiespel som inte är färdigt.

Tyvärr finns det för närvarande inte så mycket djup under den sköna ytan. Du kan bygga bo, utforska grottsystem och slåss mot infödingar, men mycket mer än så blir det inte. Förhoppningsvis erbjuder det färdiga spelet lite mer variation och fler prylar att bygga och crafta ihop för att underlätta överlevnaden på ön. I bästa fall blir det här ett slags fotorealistiskt kannibal-#minecraft|Minecraft, och det ser jag verkligen fram emot.

Jag har spelat detta i cirka 15 timmar men slutade då jag inte ville tröttna på det. Det är ett fantastiskt roligt spel redan nu så när det är färdigt så kommer det att bli intressant. Vad jag reagerade på var att kannibalerna var väldigt mänskliga. Ska... 14/07 Dom marknadsförde saker som inte fanns med även efter spelet var släppt. Det blev till och med borttaget från steam så man inte kunde köpa det. Och vadå att INGET i videon stämde? Så han bara drog allt ur r*ven? Plz do explain! 14/07 jaha den där har man ju sett och inget i videon stämmer över huvudtaget. Sen att dom slopat vissa saker som var lovade är en helt annan sak, i såna fall ljuger alla företag. Sedan psi är nog en av dom människor man ska lyssna minst på när det kommer til... 14/07 Här har du lite lies! :) http://kotaku.com/5969504/fans-rage-over-war-zs-misleading-steam-description-but-devs-say-93-of-our-customers-like-the-game https://www.youtube.com/embed/ul8r5HN6k98 Ont: The forest är awesome! :D 14/07 Jag tycker inte folk bör köpa det om de är ute efter ett bra spel. Det gör inte utvecklarna heller. De säger ju själva att man endast bör köpa spelet om man vill hjälpa till i utvecklingen av det.. Just nu tycker jag att det är ett rätt kasst spel, men... 13/07 Fast vart var lögnerna i infestation? jag har inte stött på ett enda skit i det spelet som skulle varit lögn, sure dom är förbannat sega på att utveckla det men jag köpte det och har då inte varit besviken. Folk gnällde om att man blev lurad på pengar... 13/07 WarZ var enligt mig ett stort undantag för vad Early access innebär. Utvecklarna hade inte direkt någon bra bakgrund, och man ljög dessutom om innehållet i spelet. Folk gapar och skriker väldigt mycket över early access titlar. Det var väl inte länge... 13/07 warz som bytte namn till Infestation: Survivor Stories;) 13/07 Du uttalade dig precis som att du tycker folk inte bör köpa det, bara för du är kräsen så betyder det inte att spelet är dåligt. Spelet är bättre än förväntat för att vara en sådan tidig alpha. Du kanske bör tänka efter då hur du uttalar dig så folk sli... 13/07 Hur drar du slutsatsen att jag har problem med att läsa? Jag konstaterar endast att spelet ser betydligt häftigare ut i trailern än vad det egentligen är. Jag anser inte att trailern visar en sann bild av spelets gameplay och anser att man bör kolla på... 12/07
Skicka en rättelse