Rise of Flight Review

Medlem
Rise of Flight Review

Dåså,

Förra veckan fick man äntligen sitt importerade exemplar av Rise of Flight, ett spel utvecklat av Ryska Neoqb och släppt till allmänheten i Ryssland och USA, där Europa får vänta tills mitten av Juli.

Utspelar sig..;
Spelet utspelar sig under senare delen av första världskriget, en tid då de första vågade piloterna tog striden till skyarna, det utan varken bepansrade plåtar eller fallskärmar i större delen av kriget. Kriget som kom att bli det sista där majoriteten av soldaterna hade respekt för varandra, speciellt i luften.

Spelet är en flygsimulator för hardcore flygare som diggar plan , realism, autenticitet och framför allt första världskrigets monster maskiner.

Grafiken 8/10
Grafiken är enormt imponerande för att vara en flygsimulator, för tillfället det snyggaste på marknaden utan tvekan. Det första man noterar är hur stilrent och smidigt menyer är utformade som du kan se nedan.(graphical user interface)

Tyvärr måste du fixa inställningarna i en launcher innan du kör igång spelet, detta är påvägs att fixas i en patch men för tillfället är det irriterande att inte kunna dyka in i Options via spelet.

Väl inne i spelet rendereras skuggor, ljussättning på ett mycket stiligt sätt, och du väljer själv allt från anti alasing, post processing , blur m.m dvs det finns en hel del ögon godis för den med en ordentlig dator.

Detalj rikedomen på planen och cockpit är enormt imponerande och förtjänar mycket beröm, allt inne i cockpit är animerat och fungerar precis som man förväntar sig.

Flight Model / Damage Model 10/10
Spelets FM och Aerodynamik är helt fantastiskt, jag kan inte säga att jag flugigt ett ww1 plan men att döma utav hur det känns och hanteras är det absoult det bästa vi har sett inom ww1 flight genren. Allt är modellerat och simulerat efter riktig data och information från rekonstruerade plan, dokument / fakta från ww1.

Skademodellerna är väldigt imponerande, vingar bryts av och kollapsar helt naturligt beroende på skada / påfrestningar samt cockpit kan fatta eld och allt från att machine guns kan låsa sig(jam) eller gå sönder är modellerat.

Innheåll & Affärsmodell 6/10
Innehållet i spelet är lite tunt, precis som DCS black shark har de valt att fokusera stenhårt på en mindre mängd flygplan och göra de så realistiska som möjligt. Box kopian kommer med 2 flygbara plan SPAD XIII , FOKKER DVII, en mängd andra plan som Nieuport 17 , 28 samt Albatros har varit under konstruktion en längre tid och förväntas släppas nästa vecka i samband med att deras online shop öppnar inne i spelet. (Ja man måste alltså köpa mer flygplan om man vill ha dem för ca 50kr styck)
Även om du inte äger de nya planen så fungerar multiplayer utan kompatibilitets problem då du "äger" planen som 3D modeller oavsett vilket gör att ni kan kriga på bäst ni vill online oavsett vem som äger vad.

Spelet kräver även att du har en internet uppkoppling *även* för offline spel, detta är ett slags anti pirat medel, samtidigt som det tillåter användaren att få konstanta uppdateringar till RoF motorn då utvecklarna ser RoF som en platform som skall växa. (Uppdateringar är gratis självklart)

Mission Editor följer med spelet , samt en karta att väckla ut och sätta på väggen om man inte föredrar den mer laggiga ingame varianten som kan behöva tweakas lite.

System kraven:
* Operating System: Windows® XP (SP2 or higher)/Vista (SP1)
* CPU: Intel® Core?2 Duo 2.4 GHz
* Computer Memory: 2 GB
* Free Hard Drive space: 6 GB
* Joystick: Direct X 9.0 compatible joystick
* Internet Connection: 256 Kb/s (required)
* Graphics Card: 512 MB, GeForce 8800GT/Radeon HD3500
* Minimum screen resolution: 1280x960 pix
* Sound Card: DirectX 9.0c compatible

Ljudet; 10/10
Tro det eller ej men planen låter näst intill identiskt med sina "real life counterparts" något som visar vilken kvalite utvecklarna eftersträvat. Även kulor, impacts, maskingevärs eld , flak och artilleri explosioner låter helt fenomenalt och kraftigt. Bättre ljud får man leta efter helt enkelt..

Allt som allt; 8/10
Spelet är under konstant utveckling och kommer att växa, uppdateras mer och mer allt eftersom, är du ett fan av flygsimulatorer och ww1 är detta ett givet köp, absoult bland de bästa vi sett sedan IL2 sturmovik och framförallt ett annorlunda koncept, vi kommer väl alla ihåg Dawn Patrol & Red Baron spelen.

Låt inte det tunna innehållet skrämma dig ,har du prövat DCS Blackshark vet du mycket väl att välgjorda, detaljerade plan kan vara mer än tillräckligt.. kvalité över kvantitet är enligt min åsikt bättre. Se upp bara spelet kräver en hel del, nedan följer lite länkar som kan vara intressanta.

www.simhq.com (stor community för alla typ av simulatorer där ibland rof)
www.fspilotshop.com (säljer RoF till utlandet via Fedex post service fram till dörren, funkade utmärkt för mig och paketet var oskadat)
www.riseofflight.com (spelets officiella och nyöppnade hemsida)

#blogg

Medlem
Rise of Flight Review

Är den första bilden vad du fick hemskickat till dig? Är det isf någon CE?
Isf kan det helt klart vara intressant att beställa, annars kan jag nog vänta lite.

Medlem

Det är CE edition på bilden dock inte den jag fick med tyvärr.

1
Skriv svar