Inlägg av jyggen

Inlägg som jyggen har skrivit i forumet

Jag vill ha en nyckel!

Det enda säkra lösenordet är ett du inte kan komma ihåg.

För varje konto/tjänst man använder samma lösenord på ökar risken att man en dag står där med brallorna nere och hela ens internetliv har blivit kapat. "Någon har hackat mitt Googlekonto.". Verkligen inte. Kommer du ihåg "<insert name here>"? Webbplatsen med flashspel som du registrerade dig på för flera år sen? De har däremot blivit hackade, och eftersom de var inkompetenta nog att spara alla lösenord i klartext finns nu alla användarnamn, e-postadresser och lösenord från den webbplatsen ute i det vilda. Om någon annan då tar just din e-postadress och ditt lösenord och provar att logga in hos Google, Facebook, Steam, Discord, etc. - hur stor är chansen att de då lyckas logga in? Det räcker med att komma åt ditt e-postkonto för att "äga" resten av dig genom att använda "Glömt Lösenord"-funktionen överallt.

Troy Hunt, ett känt namn inom internetsäkerhet, driver webbplatsen Have I Been Pwned? (som är där Chrome och andra webbläsare även får sin "ditt lösenord är på vift"-info ifrån). Fyll i din e-postadress och finns den i databasen så är det bara en tidsfråga innan alla konton där du använder samma e-postadress och lösenord blir kapade.

Några tips:
- Använd en lösenordshanterare, och skydda den med ett starkt lösenord. Det vanligaste argumentet mot att ha unika lösenord överallt är att det är omöjligt att komma ihåg dem. Det behöver du inte. Det enda lösenordet du behöver komma ihåg i fortsättningen är det till din lösenordshanterare, so make it count!
- Slå på tvåfaktorsautentisering överallt. Även när ditt lösenord kommer på vift (det är bara en tidsfråga) så går det inte att komma åt ditt konto utan en engångskod från din telefon. Nu för tiden kan även lösenordshanterare sköta tvåfaktorsautentisering åt dig, så argumentet för att det är jobbigt med engångskoderna håller inte längre.
- Använd ett starkt, unikt lösenord för din e-postadress åtminstone. Det bästa du kan göra om du inte vill ta steget över till att använda en lösenordshanterare. Din e-postadress är det viktigaste du har och som jag nämnt ovan så räcker det med att man kommer åt den för att komma åt alla andra konton du har.

Inte så mycket av en "award show" dock. De flesta priser delades antingen ut off-screen eller så gick de snabbt igenom dem vid sidan av scenen. Det känns mer och mer som ett PR-jippo där priserna får mindre och mindre plats till förmån för sponsorer och spelföretag som betalar. Men å andra sidan, hur många skulle egentligen titta om det bara var prisutdelningen?

Valve har definitivt källkoden till GoldSrc kvar eftersom de för nått år sedan gav utvecklarna av Sven Co-op tillgång till den.

Skrivet av Cybersoul:
Skrivet av Dominus:
Skrivet av Cybersoul:
Skrivet av Prixm:

Det är ju redan uppe med två servrar väl? Detta är bara en till server, så som jag förstod det? Man kunde dock transfera sina lvl 60 chars dit från Nostalrius etc.

Men detta kanske betyder att alla börjar på 1 och ingen kan transfera chars? I så fall kommer det bli kaos!

finns 2 som du kan lira på nu, och nu kommer den 3e som är helt fresh. från 1 server till 3 och blizzard står och säger "you think you do but you don&amp;#039;t"

Vad som är intressant är hur många spelare som finns på dessa servrarna, ej hur många servrar det finns.

Pvp servern har 9-10 tusen online och den andra som är PvE har 5-6k online och den nya ska bli en PvP så den kommer nog få runt 5k kanske

https://elysium-project.org/status

population != antal online

10/10. Jag har ingenting att säga till mitt försvar.

Skrivet av Whisp:

Nån som vet ifall man kommer kunna se matcherna via twitch utan att behöva nån biljett? Tänker främst på HOTS-matcherna då.

Opening Ceremony och all e-sport är gratis att kolla på.

Heroes of the Storms släpptes ju i och för sig i juni, så det behöver ni inte vänta tills ikväll för att få reda på

Folk får lugna ner sig.

1. Det är gratis.
2. Det är bara en kul grej i syfte att demonstrera VR i webbläsaren med Javascript och WebGL.
3. Källkoden finns fritt tillgänglig för den som vill hacka in nya simulationer; https://github.com/pushmatrix/swedensimulator

Skrivet av Seraium:
Skrivet av zobino:
Skrivet av Seraium:

Nästa expansion kommer nog visas på Blizzcon i år.

Vilket betyder att det troligen är nästan 1,5 år innan det faktiskt släpps. Om dom visar det nu till hösten, börjar beta Q2 2016 så släpps det mot Q4 2016..

Om vi har tur, tycker blizzard ligger ganska mycket på latsidan när det kommer till wow.

Förmodligen lägger dom inte lika stora resurser längre på spelet.
Jag tror nog att Hearthstone och Overwatch är deras största fokus nu.

För typ ett halvår sedan sa de att WoW-teamet var större än någonsin.

Skrivet av Joakim Bennet:
Skrivet av KatOne:

Trodde Peter Sunde (brokep) uttalat sig att det iallfall inte är det "gamla gänget" som isåfall gör comebacken utan några helt andra? (brokep, TiAMO, anakata)

Idén är dock hur som helst att vem som helst ska kunna vidareutveckla, remixa, med mera, så några direkta klagomål har de inte. Men tror inte det är dem som har något att göra med sidan (och därmed finns nödvändigen inte deras "kvalitetsstämpel").

Hej!

Så är säkert fallet. Har du någon länk till uttalandet, månne?

http://blog.brokep.com/2014/12/09/the-pirate-bay-down-forever...

Skrivet av walter_iego:
Skrivet av Propy:
Skrivet av walter_iego:

"Half-Life 3" dog så snart det gick bra för STEAM. Det tar mycket tid att underhålla en sådan stor plattform och jag antar att ett team på tio personer inte kan knåpa ihop Source 3-motorn.

Lugn, de har knappt släppt source 2. 3:an lär dröja.

Jag slår vad om att HL3 kommer när source2 blir mer officiellt.

Jag vet, jag menade på att de säkert skippar S2 och hoppar direkt till S3.

Va? Varför skulle de skippa Source 2? Döpa den till Source 3gör den ju inte automatiskt bättre, det skapar bara förvirring att hoppa över ett versionsnummer.

Dota 2 ska för övrigt uppgraderas till Source 2 i början av året.

14'e oktober. Blizzard måste announcea releasedatum minst två månader innan (distributors, retailers etc.), så det kan tidigast vara 14'e oktober.

Passade nog är just 14'e oktober en tisdag, Blizzard släpper alltid saker på tisdagar. Mist of Pandaria releasedatum (25'e september) annonserades 25'e juli, vilket var exakt två månader innan, så skulle bli förvånad om det inte är 14'e oktober som gäller.

Skrivet av totte1015:

Bara massa mods och nya kartor kommer ut, och dessutom manuell växling... Då är detta mitt nya simulatorspel

Manuell växling finns väll redan nu? Nere i högra hörnet finns en manövrerbar växelspak åtminstone.

Artikelns källa säger dock att filmen släpps Mars 2016

Inte lika coolt som på filmen dock. Man klickar på en Pokémon och sen catch så fångar man den

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Ni som har den europeiska klienten, vad kostar det här? 60 euro?

Finns inte tillgängligt i EU.

Citat:

REMINDER: #SC2 and #WoW are operational. To login, use the 'Go Offline' option in the #Bnet Desktop App or run the .exe directly.

Så mycket pengar jag skulle slänga på TT Games om deras spel hade online co-op på PC.