Inlägg av sp0de

Inlägg som sp0de har skrivit i forumet

Äntligen en fullpoängare

Hmm, inte hunnit spela mycket de senaste åren men Sniper Elite 5 är ju ganska roligt av de få jag spelat. Om jag hoppar ett steg längre bak då det spelades lite mera så är nog The Last of Us en stark favorit. Ytterligare ett steg bakåt så blir det EVE Online samt WoW, all time high måste vara först Deus Ex.

på datorn typ aldrig, men på mobilen relativt ofta.

Tack för all hjälp!

Har aldrig spelat FM, något jag bör veta eller är det bara att ladda upp vokabulären med svordomar och på börja en lång läroresa med risken att man blir trött på det?

I och för sig en tid sedan jag spelade sist men EVE-Online har en enorm spelvärld.

Måste nog vara WoW, EVE Online och eventuellt BF 2

Skrivet av Fulci:

Köpte det nyligen på Steam-rean, har inte hunnit spela speciellt mycket än.

Det är komplext och inte alls handhållande. Verkar finnas en hel del djup i spelet. Man kan äga och styra en hel rymdflotta och även bygga en egen bas om man vill.

Flygandet eller kontrollerna kändes lite off, men blev bättre efter att jag tagit mig tid att gå igenom allt och konfigurera om kontrollerna passade mig bättre. Men bytet mellan olika lägen, att styra eller markera känns fortfarande knepigt.

Varit stabilt hittills för mig och inte stött på några buggar, vilket sannolikt beror på att det är några år gammalt och många patchar senare nu (var tydligen rätt buggigt vid release). Det var kul att "rymdpromenera" utanför skeppet (ingår i tutorial).

Jag laddade ner manualen från länken nedan, vilket har hjälpt mig en del. Sen har jag kollat lite kom-igång videos på Youtube också.
https://www.egosoft.com:8444/confluence/display/X4WIKI/X4%3A+...

TACK!

Ser intressant ut, några kommentarer om spelet?

DeusEx

Skrivet av Joakim Bennet:

Håller med den som sa att det är lättare att lista besvikelser än genomkassa spel som man ändå kört. Men tänker att man rotat sig igenom ett gäng högprofilerade skitspel som recensent... ska gräva lite i textmapparna! Svårt!

Precis så upplevde jag det, tuff uppgift att lista de 3 sämsta. Såg/ser verkligen framemot att se hur varierande svaren är och hur man resonerar. Säger verkligen en hel del över hur olika vi är som spelare och vad vi kan "godta" i ett spel som inte gör det dåligt. Skulle vi fråga vilka som var bäst skulle nog inte listan bli ens i närheten lika lång.

Det intressanta är ju att vi mänskor i snitt är bra på att peka ut negativa saker, vara kritiska, etc. Det negativa tar lätt över så att säga. Men det behöver inte betyda att något är dåligt, det är ofta mera ett utryck för att man är besviken för att förhoppningarna var något mycket bättre.

Som sagt, svårt att peka ut 3 spel, jag har än så länge endast kommit fram till ett

Skrivet av anon_119148:

Jag ska inte tala för andra som går helt off topic men jag skrev inte mitt inlägg för att jag har ett behov av att synas utan för att jag har ett behov att få svar. Dock ska jag i efterhand erkänna att jag var orättvis då denna tråd inte riktigt faller i samma kategori som de andra jag tog upp i mitt inlägg då denna tråd har bättre möjlighet att man motiverar sitt svar än t ex pizza.

Hursomhelst får jag be om ursäkt för denna avstickare så pratar vi inte mer om detta (i denna tråd).

Tack, bra skrivet, Tummen upp!

Skrivet av Devan:

@sp0de: Gillade du Dead space 1 så kommer du tycka om 2an också som är ett bättre spel.

Undvik 3an dock om du inte vill blir ruskigt besviken.

Tackar!

Skrivet av magma:

mass effect och dragon age-serien är värda en titt!

Skrivet av Jonny Myrén:

They Are Billions
Slay the Spire
Dead Cells
Torment: Tides of Numenera

De gamla Ultima-spelen är även roliga att ge sig i kast med.

Skrivet av trickeh2k:

Utöver ovan nämnda:

Unravel,
A way out,
Cities Skylines,
Mutant Road to Eden,
Dear Esther,
Jotun,
Deponia-serien,
Overcooked,
Renowned Explorers,
Limbo,
Torchlight 2,
This War of Mine,
Brothers - A tale of two sons,
Super hot,
This is the Police,
Trine-serien.

Ett stort tack för alla tips, tittade snabbt och kommer definitivt att testa flertalet av dessa. Många timmars spelglädje framför mej om jag gillar alla, få se om året ens räcker till

Skrivet av anon_119148:

Tack! Jag vill dock tillägga att jag inte känner någon avsky mot enskilda trådskapare utan mot det här allmänmänskliga fenomenet som det uppenbarligen är. Varför ska vi lägga tid och energi på att ge oss in i diskussioner som per definition är omöjliga att nå ett tillfredställande svar?

Ingen tvingar någon att ge sig in i en onödig diskussion, speciellt då den är helt offtopic. Jag är igen helt less på att folk tar en tråd helt offtopic från vad den är menad att vara, bara för att man måste få berätta vad man tycker. Förslagsvis skall dessa personer starta en annan tråd om saken så att likasinnade som bryr sig kan diskutera där.

Ibland undrar man om dessa personer har ännu större behov att bli sedda än andra.

3 sämsta spelen ni spelat

Hej!
Inspirerad av en tweet av Calle där han listade sina 3 sämsta spel så insåg jag att jag inte fixade att lista mer än ett. Duke nukem forever.

Vad är era tre sämsta spel ni provat?

Vilka spel är ett "måste", Origin Premier Vault?

Hej,
Prövar på Origin Premier i 1 år, hålle rnu på att spela igenom Star Wars Jedi: Fallen Order. Däremot funderar jag på vilka andra spel ni tycker är ett måste att pröva på.

Med andra ord, ni som har Origin Premier, vilka andra spel tycker ni jag skall spela? Spelar egentligen allt, mao har inge direkt preferens på typ av spel, så länge det är single player.

Har sneglat på Crysis 1-3, Dead Space 2 och 3 (spelat första) samt A Plague Tale.

Tack för er input

Spel jag alltid återvänder till med jämna mellanrum är
Earth and Beyond (emulator) rymd mmorpg för de som inte är bekanta med det.
World of Warcraft.
EVE men det var en tid sedan nu.

Skrivet av Pappa Zappa:

Vem tycker det? Med en marknadsandel av PC-spelare på ungefär 35% och sålda PC-spel (år 2018) för cirkus 130 miljarder dollar kan väl en PC-rigg knappast anses vara en nish-produkt.

Nischad är väl att ta i skulle jag tro, men jag tror orsaken till satsningen på VR är viktig för PC-spel industrin. Värdemässigt sett så springer spel till mobiler cirklar runt PC-spel och skillnaden ökar konstant. Även konsolspel omsätter mer läste jag någonstans. PC-spel (värdemässigt) ökar minst av dessa och därmed ökar skillnaden snabbt.

Det är inte så konstigt att spelindustrin måste hitta på nya sätt för att bryta trenden ovan men även för att ta in pengar och VR är något som definitivt är intressant som lyfter spelupplevelsen till en annan nivå för många (men inte alla). Ta sedan i beaktande att utveckla ett spel (AAA titlar) inte precis görs på 1-2 år så det gäller även att ha framförhållning och kunna läsa marknaden på bra sätt.

Jag tycker det är bra att det händer något nytt i PC-spel industrin, det krävs om det mera långsiktigt skall fortsätta finnas ett ordentligt fokus, utveckling och bra utbud.

Har hårdvaran men inte VR-headset (sålde mitt i våras). Dock inte alls långsökt att ett sådant skaffas efter att spelet släppts, väntar och ser vad alla VR frälsta säger först.