Supergiant Games planerar ingen direkt uppföljare till sin framgångssaga men utesluter inte möjligheten att återvända till Bastions vackra värld.

Trots succén med 500 000 sålda ex har #Supergiant Games inga planer på att följa upp #Bastion (bilden) med en direkt uppföljare.

– Vårt ställningstagande till vad vi vill göra i framtiden har inte förändrats efter Bastions succé. Men tacksamt nog har Bastion gjort så bra ifrån sig att vi kan skapa ett spel efter våra förutsättningar, vilket betyder att vi kan investera våra egna pengar och ta den tid vi behöver, berättar Supergiant Games Greg Kasavin.

Men vad det här är för slags titel väljer han att hålla tyst om.

– Vi är väldigt långt ifrån att ens kunna tala om nästa projekt på något plan, förutom att vårt team kommer hålla ihop för att skapa vad det nu än blir. Vi avslöjade inte Bastion förrän ett år efter utveckligen hade startat eftersom vi känner att spel som inte är redo att spelas är inte redo att visas.

Om de någonsin återvänder till Bastions universum kommer det vara för att bygga vidare på kreativiteten snarare än att jaga snabba cash.

– Vår mening med Bastion var alltid ett enda spel även fast vi siktade på att skapa en fyllig värld som potentiellt kunde ge rum åt andra berättelser. Jag vet inte om vi någonsin kommer återvända till den världen, men om vi gör det ska det vara för att teamet vill det mer än något annat, tillägger Greg Kasavin.

Skicka en rättelse