På strax över ett dygn samlade fansen ihop tillräckligt med slantar för att återuppliva klassiska Shadowrun – och pengarna fortsätter strömma in!

I förrgår rapporterade FZ om det nya Kickstarter-projektet som ämnar återuppliva klassiska cyberpunk-rollspelsserien Shadowrun. På strax över ett dygn samlade fansen ihop de efterfrågade pengarna, 400 000 dollar, och i dagsläget är insamlingen uppe i 646 000 dollar med 21 dagar kvar.

Eftersom det blir mer pengar än räknat så kommer dessa bland annat att investeras i ett storskaligare spel, och Mac- samt Linux-versioner är sannolikt att vänta.

Jag bryr mig inte om det är emot reglerna eller inte, i sådant fall tycker jag de ska ändras på. 08/04 Det är emot reglerna för Kickstarter, vi är inga investerare, vi donerar pengar och som tack får vi oftast belöningar. Som jag skrev ovan så har spelet No time to explain använt sig av Kickstarter och det spelet går nu att köpa via http://se.gamersgate.... 08/04 Shadowrun till SNES är ju ett suveränt spel. Däremot så skulle jag önska att de som satsade över en viss summa på ett kickstarterprojekt också fick en del av vinsten, istället för bara någon t-shirt och bildbok eller vad det nu kan vara nu. Lägger man... 08/04 Det kommer det säkert men jag själv har inte donerat till någon jag inte har fullt förtroende för, personer som har varit med i branschen länge och där dessa pengar är småpengar i jämförelse med vad de brukar ha att utveckla spel med annars. 08/04 Det kommer definitivt att hända. Folk kastar pengar i öppen mun på någon som hänger på trenden och sedan drar med en miljon. Spelar ingen roll om hans rykte är förstört för alltid. 08/04 Som vurt skriver, skulle till exempel Schafer eller Fargo bara dra med de här pengarna kommer de ha förlorat all trovärdighet de någonsin fått under sina år som utvecklare och den är värd avsevärt mycket mer än de pengar som de fått via Kickstarter. Här... 08/04 Kickstarter är inget nytt, men det blev ett uppsving när Double Fine engagerade sig och fick en positiv respons, samt att media började intressera sig. Finns inget som garanterar att du får en färdig produkt, men å andra sidan har ju personerna då i så... 07/04 Hmmm...mycket skriverier om dessa kickstarterprojekt den senaste tiden. Tror aldrig jag hört talas om det förrens bara någon vecka sedan. Hur kan man veta att pengarna verkligen går till det som är tanken och inte försvinner ner i fickan hos nån som utn... 07/04 i och med uppköpet av digital anvil(och nedleggandet) så antar jag att dom äger det... 07/04 skulle vara sjukt kul o se ett Freelancer 2 på kickstarter men det är väl Microsoft som äger det fortf? 07/04
Skicka en rättelse