"Vi kunde inte motstå möjligheten", säger nye VD:n Lars Wingefors till FZ.

Utgivaren Nordic Games köper upp spelbutikskedjan Games skandinaviska verksamhet, vilket omfattar 44 butiker i Sverige, 11 i Norge samt nätbutiker. Via ett licensavtal kommer butikerna fortsätta att heta Game, och enligt Lars Wingefors som går in som ny VD så kommer spelarna inte märka av några omedelbara skillnader efter uppköpet.

– Nej, inte alls. Så som det var igår kommer det vara idag, men förhoppningsvis ska vi kunna ge ännu bättre erbjudanden. Vi har goda finanser och 20 års erfarenhet av branschen, säger han till FZ.

Lars Wingefors drev spelkedjan Nordic Games redan på 90-talet, och säger att det finns en färdig strategi på hur verksamheten ska förändras. Förutom spelförsäljningen kluras även på andra projekt som exempelvis spelrelaterad merchandise eller kompletterande teknikprodukter. Fastän det inte gått lysande för Game i England på sistone så "är det ett fint bolag i Sverige", framhäver han.

Game i Skandinavien har 270 anställda och 44 butiker spridda över landet. Omstruktureringen kan innebära uppsägningar eller att vissa butiker på sikt får slå igen, men inget tycks vara klart i dagsläget.

– Vi gör en översyn, inklusive personalen, men jag vill inte svara på en sån diskussion. Vi kommer behålla den absoluta mängden butiker men göra en översyn av butiker, till exempel i köpcentrum. Vi ser över hela vårt butiksnät, och om det inkluderar att ett par butiker måste stänga så är det så, säger Lars Wingefors.

Brukar du handla på Game, och tror du att det här köpet kommer göra butikskedjan än bättre i framtiden?

Zavvi är kung, köper överlägset mest spel därifrån. Brukar sitta o kolla pundets valuta, man blir glad varje gång de går ner i värde :) 02/06 Tacka vet jag zavvi för konsolspel där man kan tjäna hundratals kronor även på helt nya spel. Annars är det gott med nätbutikerna :) Game, det besöker man bara när de har rea på begagnade spel och säljer dem för ett par tior (mindre än frakten), då kan... 01/06 Tacka vet jag Steam och Postorder :) 01/06 för att spä på mitt tidigare uttalande om personalens oduglighet, ska jag delge en ett köp för länge sedan: nåt år efter att far cry 1 hade släppts var jag sugen att köpa det och begav mig till mitt lokala game. väl vid kassan såg exprediten drygt på... 01/06 Precis min tanke. Nu handlar jag väldigt sällan retail dessa dagar (Steam är vad som gäller) men enligt min erfarenhet så är Game totalt värdelösa. 31/05 Hälften kommer ryka inom ett par månader. 31/05 Hmm, har i England ar Game's personal riktigt trevliga, annan kultur kanske...priserna ar val sisadar, battre an i Sverige iaf, aven inkl valuta omvandling. Play.com funkar fint for mig iaf. 31/05 Varför byta butik när Webhallen finns? Kanske inte billigast de heller men de levererar i varje fall. 31/05 Håller med. Katastrofalt otrevliga. Har knappt varit inne på Game sen Age of Conan släpptes. Gick in där dagen efter releasen och frågade efter spelet och fick en fnysning som svar samt "tror du det själv?". Ja vad fan ni är väl en spelbutik? Och priser... 31/05 hoppas de kanske nu kan ge deras personal en kurs i kundbemötande, drygare personer kan man inte hitta. 31/05
Skicka en rättelse