Uppemot 4-6 procent av mänskligheten har förändrad färgsyn gentemot resten, Maxis lägger till spelläge för de tre vanligaste förändringsformerna.

Kanske sitter du för stunden begraven i #SimCity-betan, inte minst om du var en av dem som tog del av vår lilla "smaka på SimCity-beta"-möjlighet. Kanske tillhör du en av de 8 procent av männen eller 1 procent av kvinnorna som har andra möjligheter att särskilja färger än resterande. Kanske är det ibland lite problematiskt att skilja mellan olika saker i spel just för att ting är färgkodade. Detta var något som SimCity-skaparna på #Maxis tagit i beaktning och därför har de kämpat hårt med att lägga till färglägen för att få spelet fullständigt även för er med någon av de tre vanligaste formerna av färgblindhet.

– Det är inte bara ett spel där du springer genom en gång och skjuter på allt som rör sig. Det är ett spel där det alltid finns data inbyggd i miljöerna -- miljöerna är ett gränssnitt. Miljöerna försöker ge dig feedback och om du inte kan utläsa denna eftersom de är färgbaserade, då är det helt enkelt mycket svårare och mindre njutbart att spela, säger Ocean Quigley till D'toid.

Chefen för QA-sektionen är röd-grön-färgblind, vilket även uppges vara en av anledningarna till denna utökade förståelse för andras situation. Beskåda ett exempel på spelet utan vanligt färgkodade miljöer nedan.

Vi applåderar detta initiativ starkt, liksom alla initiativ för att få till en behagligare värld för gemene medmänniska.

Bra initiativ. Men för mig som har vanlig syn så såg spelets grafikläge ut som en dystopisk, fallout liknande spelvärld, väntade bara på att en deathclaw skulle dyka upp och äta upp lastbilen. 28/01 Jag är själv inte färgblind men ser glatt att de lägger med sådant här. More gamers more fun. 27/01 Vissa nyanser av vissa färger kan i vissa situationer vara svåra att urskilja från varandra. Enligt min erfarenhet blir det bättre eftersom man blir äldre. När jag var liten ritade jag exempelvis nån brun tomte istället för röd. Då lärde jag mig att om... 27/01 Nej det handlar nog mer om att det är svårare att se skillnad på färger. En med normalt seende har inte denna svårighet. Ett exempel finns på http://sv.wikipedia.org/wiki/F%C3%A4rgblindhet, jag ser utan några som helst problem att det är en tvåa men en... 27/01 Att vara färgblind, ser man bara svart och vitt, eller är det bara vissa färger en färgblind inte ser ? 27/01 Ja BF BC2 hade ju gränssnitt för färgblinda vilket var bra men början på BF3 hade jag tillsammans med många andra totalt kaos. Man sköter på allt som rörde sig :-) 27/01 Inte märkt av, jag var nog en av de fösta som såg FZ nyhet om att få en nyckel och hade jag kunnat hade jag skrivit "Tack men nej tack". Vadå inget intresse? Jag har varit intresserad av SimCity sedan jag första gången spelade del ett. Jag hade utan någ... 26/01 Det är väl självklart att anledningen till att man måste vänta beror på för få servrar. Och hur tror du det hade sett ut om man gjort samma bedömning inför releasedagen? Jag kan säga dig att ingen hade nog varit särskilt glad att behöva hamna i kö det... 26/01 Att man behöver vänta tyder på att de har för lite servrar eller kanske snarare inte är villiga att använda mer servrar. EA är för övrigt (ö)kända för att stänga ner spelservrar så fort ett spel börjar tappa i antalet spelare. Jag tror det här spelet... 26/01 Spelet ska inte buggtestas utan stresstestas, och om det nu inte vore folk som spelade mer än en timme, hur kommer det sig då att servrarna just nu är överbelastade och måste vänta i 10min på att få komma in? Det är detta som dom vill slippa på released... 26/01
Skicka en rättelse