"Ett dlc skulleha begränsat oss. Med en fullskalig uppföljare kan vi ta Grimrock till nästa nivå."

#Almost Human bekräftar att de utvecklar #Legend of Grimrock II. Istället för att göra en expansion till #originalet kommer de göra en fullfjädrad uppföljare.

Petri Häkkinen, grundare av indie-utvecklaren, skriver:

– Vi jobbar nu officiellt på... Legend of Grimrock 2! Att skapa ett enkelt dlc eller expansion till Grimrock skulle inte ha känts rätt. Som dagens möte bevisade har vi många idéer vi vill utforska, högvis med innehåll vi redan skapat (från början tänkt som dlc/expansion) och en stor uppdatering för motorn är på gång. Ett dlc skulle, helt enkelt, ha begränsat oss i vad vi vill göra. Med en fullskalig uppföljare kan vi ta Grimrock till nästa nivå.

För ett tag sedan publicerade vi ett par bilder från nästa "Grimrock-projekt". Nu vet vi att de med största säkerhet kommer införlivas i Grimrock II. Och utvecklaren lovar att posta uppdateringar framöver.

– Så mycket att berätta... Spännande tider väntar!

Som han skrev innan ingick det i en indie bundle han köpte. ;) 24/02 Sjukt bra spel! Måste bara komma mig för att spela klart det någongång. ;) Undersöka varenda vrå och hörn så man hittar alla hemlisar. :D 23/02 Trevligt med uppföljare till ett bra spel! Hoppas dock på färre tids-baserade pussel och fler monster istället. 23/02 Tänkte mer att han snackade om att han inte blivit lockad att lira det, tolkade då som att han köpte det bara för att det var billigt men inte skulle falla sig in att spela det. Förstår annars hur du menar vet många som gör så, och kan ha missförstått... 22/02 Precis! Tror jag har ungefär 70 spel på steam jag inte hunnit spela ännu, en del indiespel utan stor budget - men spel som fått bra betyg och omdömen. Det är stor blandning med en hel del så kallade "AAA titlar" som vissa kallar dom också. Hur skall man... 22/02 Underhållande spel, har kört en del från workshoppen med. Ser fram emot 2an :) Lite mer variationer på karaktärerna vid creation bara. Mer gear hade inte skadat heller. 22/02 Vad bra, gillade ettan men har inte provat några hemmagjorda banor ännu. 22/02 Jag fick det i en humble bundle eller liknande indie game bundle :) 22/02 Haha, det är nog inte helt ovanligt - själv har jag utav mina spel på Steam en 10-20 stycken som jag skaffat på olika reor och inte hunnit ta en titt på än... nog vill jag spela dem, men har aldrig riktigt fått lust ännu :P Det är väl mest så att man... 22/02 Woot! 22/02
Skicka en rättelse