#Sony tänker satsa stort på virtual reality-teknik till Playstation 4, rapporterar Eurogamer. Det är ett flertal källor som har avslöjat att Sonys teknik kommer fungera ungefär som Oculus Rift och att maskinen har demonstrerats internt hos Sony via #Evolution Studios PS4-spel #DriveClub. I demonstrationen ska spelarna kunnat titta runt när de suttit inuti en bil.

Det sägs att den här satsningen skulle visats upp redan under årets Gamescom-mässa, men att det av oklara anledningar inte blev så. Under 2014 kommer vi få veta mer om det här, förutsatt att ryktet stämmer.

Tack till jamorro för detta #nyhetstips!
Jag var och lät familjen prova, det var svårt att slita femåringen från Occulus Rift. Det verkar nästan som om icke gamers i familjen var mer imponerade än jag, Fick prova den på Stockholm makerspace (http://makerspace.se) öppna hus. 05/09 Ja fyfan HMZ är utan tvekan den sämst produkten ngnsin från Sony. Den kan med lätthet användas som tortyredskap. 04/09 Nja om VR glasögon ska slå i spel så känns det som om konsoller är bäst, samtidigt så görs det så många roliga grejer till Rift:en just nu att det är lite synd om det ska bli en exklusiv konsoll grej. 04/09 Frågan är väl mest upplösning och framerate samt delay. Som visat med t.ex. killzone och BF4 så kommer flera spel köra 720p för att få vettiga FPS, eller köra 1080p med något begränsade fps. Låga fps och låg upplösning är knappast något du vill ha i ett... 04/09 Med tanke på att Rift säkert ser ut som skit för de som designade grejen ovan, så kommer de säkert att göra en egen bara för att. Den blir säkert inte lika bekväm som Rift men den kommer ju blinka iaf. 04/09 Sony har varken budget eller kbow-how för sådana här produkter. De bör hålla sig till det lilla de kan och stödja Rift istället, det tjänar alla på. 04/09 Det är mer troligt att det är liknande något som Oculus Rift då de redan själva provat på den. Med andra ord så vet de hur den fungerar och jag tvivlar på att de medvetet vill erbjuda en hårdvara som är underlägsen något som kom ut via Kickstarter (jag... 04/09 Sony har redan VR, men det är inte stereoskopisk 3D som Oculus Rift, det känns bara som att man sitter i en jättestor biosalong. Detta är förmodligen samma låtsas-VR som de visat innan. Jag tror inte att de har nåt som liknar Oculus Rift. 04/09 Fatta om man kunde vara kartläsare i dirt i co-op läge grymt! 04/09 Bättre och bättre, rift har redan vunnit på mjukvaru sidan. Medans Sony har budgeten att få tag i/utveckla bättre skärmpaneler. 03/09
Skicka en rättelse