Så har Dragon Age: The Veilguard f.d. Dreadwolf visats upp för oss alla. Det finns definitivt åsikter; i veckans snabbkoll tror bara 11 procent av er på succé, medan 44 procent säger flopp. Övriga 45 procent tror ändå spelet blir okej. Så... vad tycker egentligen pennan bakom tidigare spel?

David Gaider skrev Dragon Age: Origins, tvåan och Inquisition, men lämnade Bioware i efterdyningarna av ett visst Anthem. Han har alltså inget med serien att göra längre, men det hindrar honom ju inte från att ha åsikter. I en tråd på X utvecklar han sina resonemang.

Överlag tyckte jag det var en mycket bättre introduktion än första trailern.

Vi bjuds på lite story och tonen känns betydligt mörkare och mer Dragon Age. Men som sagt: trailers behöver tas med en nypa salt, men mitt intryck är att många fans drar en lättnadens suck. Det är glädjande.

Gaider medger att de stiliserade karaktärerna kommer "ta tid att vänja sig vid", men det är "inget nytt" att stilen förändrats. Att striderna är actionfokuserade köper han och tycker inte det ser så annorlunda ut kontra Dragon Age 2. Miljöerna, staden Minrathous, hyllar han helt och hållet:

Wow. Jag önskar vi kunde gjort detta för Kirkwall eller Val Royeaux.

Dragon Age: The Veilguard släpps i höst till pc, Playstation 5 och Xbox Series X|S.