#Grand Theft Auto V har dragit in 5 miljarder kronor under sitt första dygn på marknaden. En imponerande siffra enligt de flesta, men inte enligt branschveteranen Peter Molyneux. Han har hållit tal på tillställningen Mobile Entertainment's Top 50 Mobile Innovators och vädrar, som han brukar, sina åsikter.

– Det nyss släppta Grand Theft Auto V är överallt, du kan knappt undvika det. Det kommer nå en miljard dollar i intäkter på bara en månad. Visst låter det imponerande? Det är det inte, säger Molyneux.

– Vad som är riktigt imponerande är framgången hos mobilföretag som Supercell, som har släppt spel som #Hay Day och #Clash of Clans. De spelen, som släpptes för 18 månader sen, når intäkter mellan 3 och 5 miljoner dollar varje dag. Det är imponerande.

Han fortsätter att hylla tekniken och lättillgängligheten i mobiltelefoner och surfplattor och använder det egna #Curiosity som exempel:

– Vår första app hette Curiosity, som vi släppte för att testa vår teknik. Vi förväntade oss 50 000 nedladdningar, men uppnådde fem miljoner.

Peter Molyneux har lämnat livet hos Xbox 360-utvecklarna #Lionhead bakom sig och gör nu mindre titlar med sin nya studio #22 Cans. Läs mer om hur han vill förändra världen med den nya mobiltekniken här.