#Grand Theft Auto V har dragit in 5 miljarder kronor under sitt första dygn på marknaden. En imponerande siffra enligt de flesta, men inte enligt branschveteranen Peter Molyneux. Han har hållit tal på tillställningen Mobile Entertainment's Top 50 Mobile Innovators och vädrar, som han brukar, sina åsikter.

– Det nyss släppta Grand Theft Auto V är överallt, du kan knappt undvika det. Det kommer nå en miljard dollar i intäkter på bara en månad. Visst låter det imponerande? Det är det inte, säger Molyneux.

– Vad som är riktigt imponerande är framgången hos mobilföretag som Supercell, som har släppt spel som #Hay Day och #Clash of Clans. De spelen, som släpptes för 18 månader sen, når intäkter mellan 3 och 5 miljoner dollar varje dag. Det är imponerande.

Han fortsätter att hylla tekniken och lättillgängligheten i mobiltelefoner och surfplattor och använder det egna #Curiosity som exempel:

– Vår första app hette Curiosity, som vi släppte för att testa vår teknik. Vi förväntade oss 50 000 nedladdningar, men uppnådde fem miljoner.

Peter Molyneux har lämnat livet hos Xbox 360-utvecklarna #Lionhead bakom sig och gör nu mindre titlar med sin nya studio #22 Cans. Läs mer om hur han vill förändra världen med den nya mobiltekniken här.

http://feber.se/spel/art/281889/nu_har_gta_v_slt_fr_en_miljard/ Bara en miljard dollar? Dom skulle gjort candy crush2 istället :( 21/09 Molyneux borde bli bilhandlare istället. Så trött på att se hans dumheter. 20/09 Molyneux har gjort två bra spel (Populous, Theme Park) och ett som var okej (Fable). Varför lyssnar någon ens på karln längre? 20/09 Går inte att jämföra de flesta spelen med GTA V - ett toppspel i A-klassen av de allra mest eftertraktade spelen.. 20/09 Piratkopiering är inte, och har aldrig varit stöld, oavsett vad företagen vill försöka lura i dig. Det finns dessutom mer bevis på att piratkopiering är BRA för företagen, än att det är DÅLIGT. Flera studier visar att pirater är bland dom som köper fles... 20/09 Ja uppenbarligen så fungerade det. De fick dig att kommentera. Och mig att kommentera på dig. Det är därför hela cirkusen fortsätter. Vi tror vi är "above" Aftonbladet-sensationalism, men vi klickar ändå på rubriken. 20/09 Tycker hans uttalande är lite fel vinklat. Han jämför spel från helt olika typer av marknad och platform. Det är stor skillnad på att göra vinst på ett mobilspel som är riktad till alla som har en mobil och vinst på ett spel som endast riktar sig till... 20/09 Någon verkar vara lite bitter över egna uteblivna framgångar :) 20/09 skäms lite att vara svensk just nu.. folk verkar bara läsa rubriken.. de som läser alltihopa verkar ta det från fel vinkel :/ 20/09 Din fråga har en negativ attityd, det räcker med det. 20/09
Skicka en rättelse