PC Gamer bygger "den mest kraftfulla speldatorn någonsin".

Man kan tycka att ett Nvidia GTX Titan skulle göra din dator ganska framtidssäker (du klarar dig i alla fall till nyår) så att sätta i fyra stycken i en och samma dator är lika galet som dyrt. Det hindrade inte amerikanska PC Gamer, särskilt inte när deras mål var att bygga "den mest kraftfulla speldatorn någonsin". Äntligen kunde Harpan i 4K-upplösning bli verklighet. Eller #Arma 3 och #Battlefield 4 i 7680x1440 med allt grafikgodis på max.

De kallar maskinen Large Pixel Collider och de kompletta hårdvaruspecifikationernna kan du läsa om längst ner i nyheten. Innan dess kanske du vill se hur den byggdes, eller hur #Arma 3 ser ut på en dator för cirka 55 000 kronor (exklusive chassit).

Hårdvaran

  • CPU: Intel I7-4960x

  • GPU: 4 x Nvidia GTX Titan

  • Internminne: 64GB DDR3

  • Moderkort: Asus Rampage IV Extreme

  • PSU: Corsair AX1200i (1200W)

NVIDIA jobbar på prestandan hela tiden. Uppdatering kom i tisdags: "This 331.82 Game Ready WHQL driver ensures you'll have the best possible gaming experience in Assassins Creed IV: Black Flag and Need for Speed: Rivals. These Game Ready drivers will... 22/11 Filmen går mest troligt inte i 60 fps. 21/11 Som sagt, det såg ju inte snyggt ut, OCH hackade. Trots "max settings"! Kanske ett annat spel skulle se snyggare ut på fyra grafikkort? 20/11 Hänger inte med här, förväntade du dig att det skulle se snyggare ut? De kör ju på max settings, snyggare en så blir det inte (Dock har dem ju iofs 1440p, vilket dock inte syns ifall du själv inte har en sådan skärm. 20/11 I den upplösningen räcker det. 20/11 Måste hålla med de flesta här. Detta ser ut som för länge sedan när de först började öka upplösningen till 640x480 och 1024x768. Upplösningen ökade men storleken på texturer och antal polygoner på modeller etc ökade inte i samma utsträckning vilket gjor... 20/11 att ha fler grafikkort gör inte ett spel snyggare i sig själv, dock så med fler grafikkort gör du så att du faktist kan få det att se ut så snyggt spelet bara går och ändå få det att flyta på utan att datorn kurkar. 20/11 ta en gammal väl provad volvo och kör på den och det funkar, motorn funkar allt funkar helt enkelt etc, sen tar du en annan bil som är kraftigare, men istället så funkar dom inte och allt blir bara fel, Ja då är juh volvon fortfarande mest kraftfull ^^ 20/11 vad förväntar ni er egentligen, spelet är specifikt utvecklat för att stödja det militärindustriella komplexets intressen i Israel naturligtvis. *fintiol on* 20/11 Trots fyra Nvidia Titaner laggar spelet! :lol: 20/11
Skicka en rättelse