USA gillar skivor och butiker, medan FZ och Norden har hoppat på det digitala tåget.

Trots stadig ökning av den digitala spelförsäljningen föredrar tre av fyra USA-gamers att handla sina spel på skiva. Men i Sverige och Norden ser situationen radikalt annorlunda ut – en majoritet handlar sina spel via digitala butiker som Steam, Gamersgate och GOG.

Vi la in en undersökning i ovanstående nyhet, där ni FZ-läsare svarade om ni handlar spel digitalt eller i butik. Resultatet ser du nedan: av nästan 1000 svarande säger 69 procent sig föredra det digitala alternativet.

Liknande smak visar den utförliga rapporten Nordic Game Sales som #Dataspelsbranschen publicerade i april. Rapporten redovisar både traditionell och digital spelförsäljning i Norden och dess respektive länder, och siffrorna visar att digital försäljning står för hela 67 % av den nordiska spelförsäljningen.

Pär Strömbäck, talesperson för Dataspelsbranschen, kommenterar den digitala framgången.

– Det var ännu mer än vad vi hade räknat med. Det har skett en stor förändring i spelvärlden de senaste åren, spel för mobiltelefoner, sociala medier och online-spel har kommit väldigt snabbt, inte minst för att de gör spel tillgängliga för nya publikgrupper. Samtidigt sätter de nya konsolerna (Playstation 4 och Xbox One) försäljningsrekord, med dem kan spela både spel på skiva och via nätet.

Samtidigt visar siffrorna att de digitala inkomsterna kommer från mycket mer än bara spelförsäljning till pc och spelkonsoler. Mobiler, t.ex., står för 31 procent av intäkterna, och "gratis"-mmo för 20 procent. Och traditionella återförsäljare står fortfarande för stora delar av spelförsäljningen, enligt Dataspelsbranschen är de fortfarande "den enskilt största försäljningskanalen". Men digitalhandeln gillas alltså av fler och fler.

http://www.granbycentrum.se/UL/shops/åhlens.JPG 18/05 inte konstigt då man måste i europa vänta längre än i usa för sin box kopia.. de flesta vill ha på release dag å helt enkelt ladder ner... bättre internet i norden även underlättar. 18/05 Vart är du och handlar egentligen? 18/05 Hmm, fysiskt i butik 550:-, digitalt på nätet ibland 80% billigare. Svårt val. 18/05 huh? det är väl en jättebra förklaring? Anledningen till att jag handlar på steam är att det tar 5 - 30 minuter att få hem spelet. Trots att jag bor i centrala sollentuna skulle det ta mig minst en timme att komma till närmaste spelbutik, leta upp det... 18/05 Att handla på PSN är lika smidigt om inte lite smidigare än att handla genom steam. I stort sett samma procedur i båda med några få mindre knapptryckningar på psn. Priserna ligger även i samma klass och det är otroliga överpriser på nya spel och knappt... 18/05 Det är inte särskilt konstigt att fler människor här köper digitalt. Genomsnitts spelaren läser inte spelsidor och köper deras spel i butiker utan att läsa på om vad de köper. [http://www.destructoid.com/facts-about-game-consumers-i-learned-working-reta... 17/05 Kan bara tala i egen sak här. Jag föredrog att köpa skiva. Tills det visade sig att i 9 fall av 10 fick man en skiva som man startade exe-filen från och sen laddade man ändå ner skiten via steam. Därav handlar jag numer digitalt.....jävla mög att man... 17/05 Nordamerika har sämst internet, kanske är en byggsten i förklaringen. 17/05 Du har rätt! Det var typ 4-5 år sedan jag installerade ett spel med Cd-läsaren. Kanske 3 år sen jag ens använde CD-läsaren förutom att installera W7. Köper jag t.ex. Diablo 3 på skiva så har jag det redan installerat och färdigt på datorn. 17/05
Skicka en rättelse