I och med släppet av #Mario Kart 8 började domedagsrubikerna rörande Wii U bytas ut mot något hoppfullare sådana. Nå, ja. Spelsläppet resulterade i en ökning av konsolförsäljningen i Storbritannien med 666 procent och det kan ses som ett tecken på att domedagen är nära. Nu har vi fått reda på mer om hur det går för konsolen och spelet i USA.

Via Neogaf får vi reda på att #Mario Kart 8 sålts i runt 377 000 exemplar varav 6,6 procent av dessa är från konsolpaketet där spelet ingick. Även Wii U-försäljningen har ökat och konsolen sålde i 61 000 exemplar. Detta betyder att #Nintendo börjat knappa in på Xbox One, som såldes i 77 000 exemplar.

Det verkar helt klart som att #Nintendo kan andas ut något, men konsolen har fortfarande en hel del kvar att klättra innan aktieägarna lägger ner piskorna.

Att Xbox One är inte säljer så bra visste nog alla men att det är så pass att den blir omkörd av WiiU...ja då är det verkligen illa. 18/06 Unna dig ett Wii U, när du sedan börjar plugga lever du efter mottot: "Det finns omtenta, men inte omfylla" 18/06 Äsch, spara pengar då och önska en till julklapp. Kanske du kan få Smash Brothers så har man två sköna online-lir. 18/06 Lite synd för utan kinect kommer spelen inte anpassas efter den. Blir lite av samma problem kinect och ps move hade till förra generationen, ingen ville göra spel till manickerna. Nu blir X1 i stort sett en lite svagare PS4 med några få exklusiva titlar... 17/06 Om du går in i en tråd som handlar om försäljningen i USA i maj så får du ta och specificera vilken tidsrymd och vilka siffror du menar om du ska påstå något annat. Då företagen det handlar om själv brukar hänvisa till deras siffror så kan vi nog utgå... 17/06 Vem är det som är en apskalle här!? ;) Hade jag haft ett Wii U här och nu så skulle jag allt visat dig :D Jag har pengar till att köpa konsolen...dock så har jag inget jobb och planerar att börja plugga till hösten och därför är jag väldigt delad i fråg... 17/06 Så du tvivlar på att Wii U har gått om Xbox One i försäljning per vecka/månad? Mario Kart släpptes 30 maj och var det som bidrog till den ökade försäljningen, och Wii U ligger bara 16K efter One i försäljning för maj månad. NPD brukar inte direkt vara... 17/06 Köp då min ädla broder så kan jag få vara än med dig där också apskalle :) 17/06 och sen när zelda kommer så tar wii u ledningen antagligen :P 17/06 Enligt en sajt som gissar sig till försäljningen. Tråden handlar om siffror från NPD i USA. 17/06
Skicka en rättelse