Obruten kärlek till pc:n som spelplattform hos folket bakom tidernas populäraste crowdfunding-projekt.

#Star Citizen skördar crowdfunding-rekord på crowdfunding-rekord, och det verkar inte finnas något slut på folks vilja att kasta pengar på utvecklarna. I Kickstarter-sammanhang brukar det innebära bonusmål som exempelvis konsolversioner. Men inte Star Citizen. Även om Kickstarter gav finansieringen en knuff framåt är och förblir det ett pc-spel.

Det är inte bara utvecklarnas starka kärlek till pc:n som spelplattform som avgör frågan – Star Citizen skulle inte funka på konsol, säger utvecklaren Eric Peterson.

– Först och främst, konsoler kan inte hantera ett spel som Star Citizen, säger Peterson. Chris [Roberts, Star Citizens upphovsman /reds anm.] och jag växte upp med pc-spel och på senare år har vi haft känslan att pc:n har skuffats åt sidan, med de flesta spel som rena konsolportningar med grafik som inte tar vara på kraften i pc:n. Gamingdatorer är just nu formidabla, med kraftfulla processorer och GPU:er. Inte ens den nya generationen konsoler kan jämföras, deras inbyggda komponenter är redan äldre de jag kan sätta in i en speldator i dag.

Peterson delar med sig av sina varma känslor för pc-spelande i en intervju med PC-Gaming.it (översatt till engelska av Worlds Factory), och han säger att Star Citizen är ett sätt att ge de som köper kraftfulla speldatorer valuta för pengarna.

– Vi ville göra ett spel som visar alla vilken kapacitet pc:n har. Alla som gillar att bygga system med dubbla gpu:er och vätskekylning blir tveklöst frustrerade när de inte fullt ut kan dra nytta av potentialen i sina maskiner.

Star Citizen-folket har demonstrerat sin kärlek till speldatorn flera gånger förr. När #Roberts Space Industries teknikchef i november förra året sågs i närheten av en PS4:a (fasan!) gick grundaren Chris Roberts ut och versalvrålade att spelet ALDRIG kommer bli fördummat på grund av klenare system. Och jobbade därmed ihop till en hedersplats i vissa av er gamla FZ-rävars hjärta, gissar vi.

Star Citizen utvecklas i flera omgångar, och dogfight-modulen Arena Commander blev i början av juni tillgänglig för de som köpt in sig på en viss nivå. Utvecklarna gick i går ut med beskedet att insamlingen dragit in 48 miljoner dollar. Den har stark vilja, den där 1337 PC master race. Eller bara god ekonomi.

Som både pc mac och konsoll ägare så tycker jag alltid att ett spel bli mindre kul om det inte utnyttjar respektive platform till fullo. Och jag föredrar att spelet först utvecklas till pc därefter kan spelutvecklaren modda det som ex dra ner grafiken... 31/07 ? 21/07 Tror folk i tråden behöver se några av Chris Roberts tekniska genomgångar och inse att det slutliga Star Citizen kräver "morgondagens" dator, som med det första Crysis fast ännu värre.... 17/07 Körde väldigt mycket olika gällande amiga, när jag väl tänker efter körde jag väl kanske hälften av titlarna familjen hade med joystick och resten med mus. 17/07 Störtlöjlig kommentar från utvecklaren. Rent skitsnack också, min 5år gamla PC klarar av det de släppt nu utan problem. Så varför skulle inte en PS4 som är betydligt mycket bättre än min PC inte klara det? Tangentbord och mus? Ah för jag vill verkligen... 17/07 Jag undrar jag om detta spel någonsin kommer komma eller om det e bara den största scamen någonsin 17/07 knappast 17/07 Yeah right att din 7 år gamla PS3 skulle klara ett spel som Uncharted 4. Min 7 år gamla PC (med ett nytt grafikkort sedan 2012) skulle förmodligen ha mycket lättare att driva Uncharted 4 än min PS4. Men det är ju helt jävla irrelevant med tanke på att... 16/07 Som det är just nu så får du börja spela om du köper det billigaste spel packetet som ger dig spelet, tillgång till alphan o betan, samt ett skepp som du kan spela med och som du får behålla för alltid. Tror det billigaste var 40$ så i kr 275kr. Sedan... 16/07 Aha jo förstår nu missförstod helt hehe. jo det är ju sant men som du säger hade man haft både analog och mus är ju optimalt till vissa spel som man önskade hade dom möjligheterna :D ett exempel är ju flygspel.musen för aima och skjuta och en analog sti... 16/07
Skicka en rättelse