Stor spoilervarning, för tusan! Naughty Dog har visat ett hemligt slut för The Last of Us.

Spoilervarning: den här nyheten är inte för dig som inte har spelat #The Last of Us, då vi kommer att prata om hur äventyret slutar – och vad som händer därefter.

Under gårdagskvällen höll #Naughty Dog en speciell teaterföreställning i Santa Monica där skådespelarna från The Last of Us framförde några utvalda scener ur spelet. Föreställningen var en engångsföreteelse och när den var över äntrade Neil Druckman, både kvällens och spelets regissör, scenen för att visa något mycket speciellt: en unik slutsekvens för spelet.

Enligt Druckman är scenen ett farväl till Joel och Ellie. Och enligt Neogaf ombads publiken att inte filma scenen då den aldrig någonsin kommer att släppas publikt.

Sekvensen äger rum fyra år efter The Last of Us slut vid Tommys damm. Ellie lyssnar på musik i sitt rum och Joel kliver in. Han småpratar om hur Tommy försöker få honom att gifta sig med en kvinna, Esther, men Ellie verkar frånvarande. Joel överraskar sedan Ellie med en gitarr och lovar att lära henne spela, varpå han spelar och sjunger en låt för henne. Han berättar ett skämt och de skrattar. Situationen verkar mer avspänd. Efter att Joel lämnat rummet försöker Ellie själv att spela.

Intressant nog har The Last of Us concept artist, Marek Noron, målat en bild där Ellie spelar gitarr. Målningen är dock inte officiell och ska ses som en fanskapad bild (ja, även officiella illustratörer kan vara fans!).

Även om filmen aldrig släpps finns Naughty Dogs skämtsamma musikalavslutning att beskåda på Youtube. Även här är, givetvis, en spoilervarning på sin plats. Du kan också se teaterföreställningen, men såklart utan den hemliga slutsekvensen, i sin helhet undertill. Och angående den: spoilervarning.

Ja det handlar (för mej iallafall) att Ellie blev som hans dotter som han behövde skydda till varje pris annars var livet inte värt att leva längre. Inte så konstigt tycker jag. Jag skriver detta på en mobil men när jag ska skicka det så trycker jag hel... 30/07 Använder den liknande funktionen på Youtube ganska ofta. Titta senare. Väldigt smidigt. 29/07 Du kan ju annars spara den i dina favoriter i webbläsaren? :) 29/07 Läste ingenting då jag inte spelat The Last of Us men det är nu jag hade velat ha en funktion, likt en liten stjärna eller något på höger sida av artikeln på FZ-huvudsidan för att kunna favorit-markera en nyhet för att någon gång i framtiden ha lättare... 29/07 Det verkar som att denna artikeln gör att texten på resten av nyhetssidan lutar så det verkar saknas en stängnings-tag för den. =P 29/07 mnja, eller han ville iaf bland mycket annat dölja den biten med (om allt han tvingades göra mot slutet särskilt) så gott det gick för Ellie i sin påtagna papparoll, ett beskydda henne inte bara från ond bråd död utan också ett par påfrestande sanningar... 29/07 Originalslutet i spelet. Jo poängen med det hela var väl att Joel var värsta psychot typ? Eller jag vet inte, har glömt det mesta. Kommer nog spela om det sen på ps4 en vacker dag och då kanske jag fattar bättre. :) En del spel spelar man med hjärnan... 29/07 det här eller det i spelet? i spelet är det iaf simpelt som så att Joel håller fast vid sin lögn medan det troligen är klart för dem båda att den ena ljuger och den andra vet om det. dom kommer alltså underförstått överens om "att inte prata om det".... 29/07 Jag är väl idiot men jag fattade knappt slutet. Brydde mig inte så mycket heller. Gillade själva spelet men storyn var rätt så kass och Ellie hatade jag vildsint. 29/07 Håller med , en extenden version hade varit smaskigt :-) 29/07
Skicka en rättelse