Epic Games låter sin populära spelmotor bli gratis - tills du lyckas.

Unreal Engine har inte bara legat till grund för #Epic Games storsäljare utan en rad andra kioskvältare. Efter att ha tagit över tronen från #id Software var de länge ohotade men de senaste har konkurrensen från gratismotorn Unity blivit tydligare, särskilt bland de kostnadsmedvetna indieutvecklarna.

Förra året introducerades därför en prenumerationsmodell där du fick tillgång till motorn för ett par hundralappar i månaden men nu tar Epic konceptet ett steg längre - Unreal Engine blir helt gratis att utveckla på. Den enda hållhaken är en royalty-avgift på 5 procent om omsättningen på ditt spel överstiger 25 000 kronor i kvartalet.

Tack till Seraium, PeTTs0n, Anton Q, Jinxswe, KeeperofMee för detta #nyhetstips!
Kul! Funderade på att testa det för några år sen, men den höga inlärningskurvan, samt "avgiften" höll mig tillbaka. Hade annars varit kul att testa och göra sitt eget lilla spel. Funderade ett tag på en light-open world, som utspelar sig hemma, men där... 03/03 Du har missförstått. Spelmotorn Unreal Engine är inte samma sak som spelet Unreal. Har du spelat något av spelen på denna lista så har du varit i kontakt med Unreal Engine även efter spelet Unreal: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Unreal_Engine_game... 03/03 Yupp, var ute på deras sida för ett par dagar sedan och då stod det klart och tydligt att det kostade $19 för en licens. Nu säger de att den är gratis så det är ganska uppenbart att detta är en nyhet ;). 03/03 "Developers can sign up for UE4 for PC, Mac, iOS and Android by paying $19 per month, plus 5% of gross revenue resulting from any commercial products built using UE4." 19$/mån = / = gratis. 03/03 Meeen har dom släppt någon ljusmodell som är lämplig för annat än korridorshooters än då? Senast jag jobbade med motorn så tycktes den främst vara byggd för att göra snygga techdemos och imponera på studenter, inte för att göra spel. Man får inte låta... 03/03 Att de lanserade en prenumerationsmodellen ja. 03/03 Vad har det där med saken att göra? 03/03 http://epicgames.com/news/epic-games-releases-unreal-engine-4-for-all/ Ett år gammalt 03/03 Jag har inte spelat Unreal sen 1:an kom, men kan bara applådera initiativet! Smarta utvecklare vet att spel kan överleva otroligt lång tid så länge communityt får vara med och bidra med eget material. Heja Epic! 02/03 DICE borde göra samma sak med Frostbite. Nej justja, de sa ju att Frostbite är ju så svår att ingen utanför DICE skulle veta hur man använder den Kappa 02/03
Skicka en rättelse