Rock Band får konkurrens av en gammal bekant och de färgade knapparna skrotas.

Så sent som för en månad sedan stod det klar att #Rock Band återvänder senare i år men då visste vi inte att den lekfulla konkurrensen med Guitar Hero-serien också skulle återupplivas. Idag avtäckte dock Activision Guitar Hero Live.

Precis som förr känns Rock Band som det lite lugnare alternativet utan utsvävningar medan Guitar Hero är lite mer wild and crazy. Medan Rock Band fortsätter att erbjuda plastinstrument för hela bandet har Guitar Hero Live fokuserat på gitarrupplevelsen, vilket bland annat resulterat i en ny design på halsknapparna. Istället för de fem färgerna finns det två rader med tre knappar att hålla reda på, vilket du kan se på bilden nedan.

Förutom ett klassiskt spelläge där du spelar igenom låtar erbjuder Guitar Hero Live också ett TV-läge som beskrivs som stor lista av officiella musikvideos du kan spela med i och som uppdateras kontinuerligt. Om du inte vill lägga ett par hundra kronor på en plastgitarr kommer du istället kunna köra spelat via din tablet eller mobiltelefon.

Guitar Hero Live släpps på alla tänkbara konsolplattformar, inklusive den förra generationen.

Skicka en rättelse