#Alan Wake 2 var länge på tapeten hos finska utvecklarna #Remedy Entertainment, men skrotades slutligen när de inte lyckades hitta rätt finansiering för att göra spelet rättvisa. Nu kan vi spana in gameplay från en prototyp från spelet som aldrig utvecklades till fullo, samtidigt som Remedy matar oss med detaljer om arbetet.

Klippet kommer från en matig artikel hos Polygon där Sam Lake berättar mer om utvecklingen. Värt att notera är att det är en konceptfilm från 2010 som ska sälja in idén till en utgivare, och att det därför inte är representativt för hur en färdig produkt skulle se ut.

Det var den officiella förklaringen, ja. Sen kan man ju spekulera i om det hade mer att göra med att det blev tvingat att bli konsolexklusivt för Xbox360, när Microsoft ville vara med och lägga näsan i blöt. Jag menar, först utvecklar de spelet med PC... 23/04 Annorlunda jo, men open-world skrotades ju just iom att det inte fungerade ihop med hur man från början ville att spelet skulle framskrida. 22/04 Ja, och hade det blivit open-world på det sättet de hade tänkt sig från början, hade det också blivit en väldigt stor skillnad. Från början var det också tänkt man skulle kunna använda sig mycket mer av fysiken i miljöerna runt omkring, vilket skrotades... 22/04 Va? Är det här en bot? 22/04 Det enda det var "menat att bli" utöver vad det slutligen blev var ju open-world. 21/04 Alan Wake är en stor titel som borde såld de dubbla, för mycket va på rea. Såg en genomspelning av "Slender: The Arrival Blue Isle Studios har väl sneglat på A:V there.. 21/04 Precis, Alan Wake var ju menat att bli betydligt mer än vad det blev, och var menat att komma till PC från första början. Kommer ihåg hur taggad man var när man läste om det, och sen tog de ju bort skitmycket.. 21/04 Någon har inte fått sin napp idag. 21/04 har inte mycket till övers för remedy jävla pc svikare, synd att dom sålde sig till konsollerna för hade alan wake kommit först till pc så hade vi haft idag tvåan.. så dom kan fuckoff! 21/04 Absolut synd att det inte blev något AW2. AWAN är ett av de bästa story spelen jag någonsin spelat. Anledningen till varför det va så mycket "reklam" va för att det skulle spegla den riktiga världen. 21/04
Skicka en rättelse