Allt fler aktörer vill åt en bit av VR-kakan, och senast kunde vi rapportera att svenska Starbreeze ger sig in i leken. Många ställer sig dock frågan hur stor den där VR-kakan faktiskt kommer bli och kritiska röster menar att tekniken helt enkelt dras med för många nackdelar för att kunna slå kommersiellt. Senast var det #Deus Ex-skaparen Warren Spector som ställde sig tveksam inför potentialen.

Någon som är desto mer positiv är #Gears of War-mannen Cliff Bleszinski, som gärna talar sig varm om tekniken på Twitter. I ett färskt blogginlägg illustrerar han sina poänger i lustiga meme-bilder – som han döpt till "VR Skeptic" – där han avväpnar VR-motståndarnas argument. Har han rätt? Spana in bilderna nedanför och avgör själv!

Jag tror att VR kommer att bli stort framförallt i industri-sammanhang, med modellering, konstruktion. Snart kommer säkert Occulus Rift med en uppföljare som har främre kameror, så man kan välja nivå mellan riktig 3D och Enhanced Reality(Där hittade jag... 26/06 Vad är det för svammel??? 20år? jämförelse med 3d? Jämför inte VR med före och efter 3d. Jämför med före och efter internet istället. Nej Vr kommer inte att bli mainstream 2015 och inte heller 2016. Detta av 2 anledningar, man kommer inte få ut tillräck... 26/06 Detta kommer bli lika stort som Kinect! 26/06 Jag håller egentligen med om att vr kommer bli en stor grej. Men anledningen till det är ju precis motsatsen mot vad CB hävdar. Om vr ska slå så är det för att ett headset inte kostar mer än ett kinect. Om vr blir något som kostar en månadsdslön före... 26/06 Jepp, I princip kan man nästan göra allt det där "ghetto style" med mobiltelefon och CardBoard VR redan: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.Cmoar.CmoarARRPG https://www.youtube.com/embed/kR-fRQCabOY 25/06 Finns filmer ute idag som håller hög kvalite som är värt att kolla in, men här tror jag MS hololens blir vinnaren ^^ 25/06 Amen 25/06 Folk tyckte (och tycker) att 3D-glasögon såg dumt ut, men att sitta med en stor hjälm på huvudet i soffan anses tydligen inte se dumt ut.. 25/06 Tror att VR riskerar att bli lite som lukt-bio eller DAB radio. 25/06 Oculus cv1 ska fungera med glasögon om jag fattat det rätt , lite sämre fov blir det dock. stora grejjen med vr blir upplevelser och framförallt skräck fungerar bra. 25/06
Skicka en rättelse