Under förra julhelgen var det begränsad framkomlighet på Xbox Live och Playstation Network efter en hacker-attack från gruppen Lizard Squad. De ska ha utfört attacken för skojs skull, och man får väl hoppas att den finska medlemmen Julius Kivimaki tycker att det var värt det. Han åkte nämligen fast och har nu fått sin dom.

Två års villkorlig dom och "bekämpa cyberbrottslighet" dömde Esbo tingsrätt 17-åringen till, efter en "imponerande" brottslig karriär med bland annat dataintrång, bedrägeri och stöld av företagshemligheter.

Källa: Kaleva via Daily Dot.

En del av summan borde såklart gå till det också, men det är ju inte direkt vad avgiften är till för...ett ställe där du kan lagra dina personuppgifter på ett säkert ställe. Att sådant här händer rätt sällan, i en värld full med idioter som 17-åringen... 10/07 Du betalar en månadsavgift till PSN och Xbox Live, den månadsavgiften ska väl självklart gå till att motverka dataintrång? Visst visst de hostar servrar, men de görs gratis på PC eller av tredjeparts, det skulle funka till konsol också 10/07 Finns väl gott om folk som är sjukt duktiga i tonåren. Visst förstår jag din poäng så klart, men det är ju tragiskt om man måste utgå ifrån att man ska skydda sig mot allt, eller hur? Antar att en finnig tonåring inte ser den verkliga skadan hen eventue... 09/07 Håller med dig till viss del, men samtidigt, ska personen i fråga ha hackat sedan han var 10 år gammal? antingen har de rejäla brister i systemet eller så är grabben otroligt begåvad. Har för visso en bekant som hackade in sig i Swedbanks databas som... 09/07 Rätt tankegång är annars att det är fel att göra det även om man kan. Får man inte lära sig rätt och fel längre? 09/07 Kanske var lite barnsligt skrivet till att börja med? Ifall någon är väldigt dedikerad till att göra något så kanske det inte är så lätt att skydda sig mot det. Det går inte att skydda sig mot "allt" var min poäng. 09/07 Tragiskt. Cyberterrorism bör behandlas som terrorism. Favoritsidor som går ner i dagar/veckor, för att skitungar med ett gigantiskt ego får härja fritt. Därtill bör man göra det straffbart att vara inkluderad i ett botnät. Företag bör ja gigantiska böte... 09/07 Typ som killen som hackade hela Hotmail, han fick ett val. Antingen fängelse samt böter, eller jobba åt Microsoft och göra deras system säkert mot "människor som han" 08/07 Du inser väl att alla har varit unga och kört med precis samma lögner, va? ;) 08/07 Han heter väl nog Kivimäki och inte Kivimaki. 08/07
Skicka en rättelse