"De flesta DX12-titlarna 2015/16 görs i samarbete med AMD", säger AMD-chef.

Vilken grafikkrets kommer att fungera bäst med DirectX 12? Jättarna Nvidia och AMD gör just nu allt för att du ska välja ett kort med just deras kretsar, och det senaste i raden av utspel kommer från AMD:s marknadschef Robert Hallock, i en tråd på Reddit.

Enligt Hallock "görs de flesta DX12-titlarna 2015/16 i samarbete med AMD". Hur mycket substans det ligger i uttalandet är omöjligt att säga, men allt som jämnar ut spelplanen och främjer konkurrensen torde vara bra för oss konsumenter.

Hallock kommer också med ett klargörande i en annan Reddit-tråd:

"Jag tror att spelare håller på att lära sig en viktig läxa: det finns inget "fullt stöd" för DX12 på marknaden idag", säger han. "Det har gjorts många försök att med markandsföring vilseleda folk från den här sanningen."

Jag måste va en av de få idoter i Sverige som går och plockar ihop 2 gamingdatorer samtidigt. Ena med Intel/Nvidia och AMD/AMD, ville ha bästa av två världar! haha! Men om jag måste välja så skulle jag nog fortsätta köra på Nvidia. Bland annat för: Shad... 09/09 Jag byter tillbaka till AMD när man kan åka skridskor i helvetet. Dom två senaste korten har varit från Nvidia och jag kan verkligen inte klaga. Så fort man köper AMD blir man besviken på både prestanda och stabilitet. 08/09 Har kört både nvidia och amd. Båda har fungerat bra för mig. Mycket beror ju på vad för drivrutiner man installerar, hur man installerar och övrig hårdvara. Drivrutinerna drar jag alltid ner från amd hemsida: http://support.amd.com/en-us/download Bara... 08/09 dels äger jag redan 980ti och personligen så gillar jag inte amd kort överlag, så jag får väl stå över dx12 tills nästa år då, NÄ MEN OJ hur ska jag klara mig. 08/09 Helt random men är det nån som har en win 7 nyckel som dom inte använder? Sorry men jag måste verkligen ha en och är fattig som en kyrkråtta=( 08/09 Jadu, anledningarna till att jag i dagsläget inte kör AMD är 2 #1. AMD stödjer intel Intel QuickSync (surprise surprise) #2. De är nå enormt mycket söligare i Single Core performance vilket är vad som verkligen gäller när det kommer tillspelande. Detta... 08/09 Jag är mycket nöjd med Nvidia. Eftersom jag haft problem med AMD tidigare. Uppdateringar av drivrutiner för AMD/Ati har inte alltid varit så smidigt, utan varit väldigt krångligt. Ibland inte fungerat alls. Det har jag även hört av kompisar som också... 07/09 Första vettiga inlägget i hela tråden! 07/09 fml jag hatar både amd och nvidia kan inte deras exklusiva deals bara dö, som nvidia hairworks med witcher 3 och batman sedan amd med tomb raider. Kan inte någon ny komma in så jag slipper båda. 07/09 Ingenjör på Nvidia förklarar det lite mer förståeligt. https://www.youtube.com/embed/Dnn0rgDaSro 07/09
Skicka en rättelse