Och folk som testat gamepaden är inte alldeles övertygade om dess storhet.

#Valve har börjat skicka ut Steam Controller till folk som förbokat Steam Machines. I samband med det har det visat sig att varken Steam-kontrollen eller strömningsenheten Steam Link fungerar som tänkt med Mac-datorer.

För Steam-kontrollen fungerar inte gamepad-emuleringen, och det går inte att strömma från Macar, skriver Eurogamer. Om du kör betaklienten av Steam går det att emulera tangentbord och mus.

Valve är medvetna om bekymren och ber i ett mail om ursäkt till kunderna. De erbjuds att lämna tillbaka produkterna om de vill, annars kompenseras de med Valve Complete Pack. Gamepad-stödet beräknas vara fixat inom ett par veckor.

Eurogamer har fått tag på Steam Controller och två personer berättar i en film om sina första intryck av gamepaden (se filmen nedan). Sammanfattningsvis gör den överlag vad den ska, men båda ställer sig frågande inför nyttan med den. De hittar inga naturliga områden där den gör bättre ifrån sig än mus och tangentbord (mer än att kunna rinna ut på soffan och spela), och i snabba spel som #Counter-Strike: Global Offensive är det inte oväntat svårt att göra anständigt ifrån sig.

Vad tror du om Steam Controller – kan den bli ett bättre alternativ än vanliga Playstation- och Xbox-gamepads?

Står absolut på min att-köpa-lista för att dra mer nytta av HTPCn (vid TVn!). Verkar överlag vara en väldigt bra kontroll som kan hantera alla situationer som en traditionell kontroll kan plus "mus-rörelser" även fast det inte är med lika hög precision... 20/10 Det är mest många konstigheter som inte dyker upp på varken Linux eller Windows, klienten äter dessutom upp CPU (datorn har en i7 processor, den borde klara det med bakbundna händer.), och så har datorn en AMD-GPU så prestandan lämnar ganska mycket att... 20/10 Borde vara lättare att gå från PC till den, än att gå från normal controller-vana och förvänta sig något eller lära om sig.. 19/10 Det funkar nästan ur lådan. Jag använder USB-kabeln för anslutning men det ska funka att parkoppla med bluetooth också. I mitt fall hag jag bara testat med Witcher 2 och det funkade nästan direkt. Spelet ville dock inte kännas vid D-paden (eller vad rik... 19/10 Ska bli spännande att testa hur gyrosensor fungerar ihop med emulerad styrkula på pekplatta. Jag tror det blir ett klart steg upp. Kul med innovativ teknik hur som. :) 19/10 I Splatoon funkar det riktigt bra men där är det också problem med att styra analogt då Y axis har någon mongolojd hastighet som gör att det funkar dåligt. Funkar även bra att sikta i Blue Estate på PS4. Det spelet skulle vara omöjligt utan gyro kontrol... 19/10 Har ingen Steam Controller men jag fick bra nytta av gyrosensorn i Wii U paddan när jag sköt pil & båge i Wind Waker. Visst darrar siktet men det är ju den känsligheten som gör att finjusteringar blir så mycket lättare. Splatoon har visat att gyrot fakt... 19/10 Väntar på mitt exemplar som kommer i november. Ska bli nice! 19/10 Det där är verkligen perfekta exemplet på hur dåligt den funkar. Han kan vända snabbt men när han ska med precision sikta och pricka tavlorna skakar siktet och han siktar många gånger söligare än en nybörjare med en krysslåda kontroller. 19/10 Intressant, använder du någon särskild programvara för att få det att fungera? Eller fungerar det "ur lådan"? 19/10
Skicka en rättelse