Svensk e-sport ska bli mer öppen och välkomnande, då Sverok och elva andra organisationer med anknytning till e-sport har lanserat en värdegrund. Om den får genomslag eller ej återstår att se, men de är hur som helst inte ensamma inom arbetet att städa upp risig attityd online. #League of Legends-utvecklarna #Riot Games arbetar flitigt inom området och har bland annat infört ett system som bannar otrevliga spelare automatiskt.

Det blir mer av den varan nästa år när ett nytt loot-system lanseras. Med det ska det gå att låsa upp karaktärer och skins – men bara om du är en snäll pojke eller flicka. Lead game designer of social systems Jeffrey Lin berättar för Polygon:

– Har du blivit bestraffad för otrevligt beteende, medveten feeding och så vidare, kan du inte få någon loot.

– Vi vill verkligen att systemet ska vara en belöning. Det blir en ny morot för att spela med vänner och för att vara positiv i spelet. Vi har aldrig haft möjlighet att ge bort skins gratis förut, så detta är vårt sätt att säga "Hey, är du en positiv spelare så är detta ditt sätt att förtjäna något enbart för att spela spelet och vara trevlig".

Lin berättar vidare att detta är första gången de låser ut negativa spelare från ett helt system. Någon gång under 2016 ska funktionerna implementeras.

Skicka en rättelse