Enligt källor som pratat med Kotaku arbetar #Sony med en Playstation 4.5. Som vanligt när det gäller rykten går det inte att verifiera uppgifterna, men det speciella i det här fallet är att det är flera av varandra oberoende källor som nämnt utvecklingen av den uppgraderade PS4:an.

Uppgraderad GPU ska enligt uppgifterna göra så att maskinen orkar med att driva spel i 4K-upplösningen. Den extra krämen i hårdvaran ska även ge en skjuts åt Playstation VR som släpps i höst.

I övrigt är det skralt med matnyttig information om saker som pris, släppdatum, uppgraderingsmöjligheter för de som redan äger en PS4, samt hur Sony tänker hantera framtida släpp till två konsoler.

Tycker ni att Playstation 4.5 låter som en bra idé?

Playstation 4K hade varit ett bra officiellt namn. Sätt in en Sony 4K-blurayspelare också och om MS vill göra samma (i sin uppdaterade Xbox One), så ta ut aphöga licensavgifter för att de får använda Sonys teknologier. 21/03 Mest troligt kommer inte kommande generation ha spelen i 4K native utan kommer mest troligt bara skala upp grafiken. Den stora fördelen jag ser med en ny version av PS4/X1 är att man äntligen kommer kunna titta Netflix i 4K och förhoppningsvis skyndar... 19/03 Handlar väl mest om en attitydfråga bland utvecklarna men kanske framförallt utgivarna. Flashig grafik säljer brukar det sägas, dock glömmer folk oftast bort att många av de spel som säljer allra bäst är också 60fps-lir, som tex Cod-spelen. Sen tror jag... 19/03 finns en låt som passar perfekt här.. Steven Tyler : Dream on ^^ är det inte bättre dom jobbar på att få lite flyt på deras spel på konsoler istället. 19/03 Precis, även Gran Turismo 6 körs ju i 1080p/60fps på PS3, så om dom gamla konsolerna klarar det, så varför ska inte dom nya göra det också? 19/03 Jo. Men inte alla spel i serien, Några var uppskalade. 19/03 Var inte Ninja Gaiden Sigma i 60fps också? 19/03 Min nvidia shield tv som är bland det bästa du kan få i en mobil klarar av HL2 i 1080p men är fulare och körs sämre än på 360. Så mycket av dom säger är skitsnack. Det går att göra snygga spel men då jävligt begränsade och otroligt tråkiga. Om dom inte... 19/03 Så du tror att våra konsol vänner kommer få vänta tills ca 2028 innan ps5? Tror de tom kan ta längre tid än så. 19/03 Problemet är väl att få utvecklare skulle använda den extra kraften då det antingen kräver dubbelarbete eller risken att missa hela marknaden på den gamla modellen. Endast VR-spelarna skulle få nytta av den nya modellen. Nintendo DS har ju varit ett kla... 19/03
Skicka en rättelse