Igår släpptes både lanseringstrailern och spelet #Stellaris. Redan efter 24 timmar stod det klart att #Paradox Interactive än en gång lyckats få fram en storsäljare.

Under dessa 24 första timmar lyckades #Stellaris knocka ner, förra års succé, #Cities: Skylines från listan över det spel med flest spelare samtidigt. Det här är alltså lite som #Paradox Interactives egna tolkning av Game of Thrones. De lyckades även sälja 200 000 exemplar av spelet och detta är rekord över hela koncernen. Med detta drar vi slutsatsen att det finns ett bra sug efter storslagen strategi av den mindre välkomnaned sorten.

Fredrik Wester, som är VD på #Paradox Interactive, skriver även i ett pressmeddelande att de är extremt nöjda med spelet och att deras hårda arbete belönat sig. Vi försäkras även om att #Stellaris är ett spel som inte kommer att gjort sin sista rymdresa, du kan med andra ord säkerligen se fram emot några härliga uppdateringar och expansioner.

Vår recension kommer att dyka upp i slutet av veckan.

Finns för 269 kr på Elgiganten. 339 för nova edition och 479 för galaxy edition 12/05 Stellaris är helt fantastiskt bra, köp köp köp är allt jag kan säga! Paradox har verkligen lyckats att skapa ett helt sjukt bra 4x rymdstrategispel i sin egen grand-strategy anda, utan massvis med barnsjukdomar och buggar som deras spel brukar lida av. 12/05 Stellaris måste nog förövrigt nog vara det lättaste Paradoxspelet att komma in i hittills. De har lyckats göra det lättillgängligt till skillnad från en del utav deras tidigare spel där man riktigt måste läsa sig till spelet för att få till grundläggand... 12/05 Lägre pris fungerar bättre, ja. Men, det jag sa är ändå inte fel. :v 11/05 Lägre pris, menar du. Det är väl inte priset du köper? 11/05 Tack för påpekandet, har ändrat! Vår recension av Stellaris dyker upp senare i veckan. 11/05 Samt att man lyssnar på sina fans och pratar med dem. Paradox utvecklarna av Stellaris/HoI4 skriver i princip dagligen på Paradox forum. 11/05 Om man gör bra spel så får man det. 11/05 Av vad jag läst ifrån de som har mer erfarenhet med paradox o deras spel så verkar Stellaris vara det bäst anpassade för MP och funka riktigt bra. Balans och dylikt är väl för tidigt att uttala sig om ännu dock :) För övrigt är första hotfixen ute nu,... 11/05 Alright, tackar :) Spelar främst spel med kompisar, så det vore roligare med ett sånt här spel att köra tillsammans istället för att jag stänger in mig i ett eget hörn bara. Låter som att upplägget skulle kunna fungera bra. 11/05
Skicka en rättelse