Att vara först kostar.

Folks vilja att testa nya spel så fort som möjligt har inte gått spelindustrin förbi. Early access-fenomenet slog igenom med ofärdiga versioner av #Minecraft och #Dayz för några år sedan, och #EA kör en egen variant kallad play first trial. För en avgift på ungefär 40 kronor i månaden får Origin- och Xbox One-användare bland annat begränsad tillgång till vissa nya spel fem dagar innan de släpps officiellt.

Det blir fallet för #Mirror's Edge: Catalyst. Spelet lanseras i Europa den 9 juni, men den som betalar för tjänserna Origin Access (till pc) eller EA Access (till Xbox One) kan börja spela det den 2 juni (fem dagar innan USA-releasen). Men inte utan begränsningar: speltiden begränsas till sex timmar (klockan tickar så länge spelet är igång), och det finns tio uppdrag i två distrikt att lira i.

EA/Origin Access kostar cirka 40 kornor per månad att prenumerera på. Förutom känslan av att vara bland de första att spela en stor men begränsad betaldemo får du 10 procent rabatt på köp av digitala EA-produkter och fri tillgång till drygt 20 EA-spel i The Vault. Tjänsten finns inte till PS4. Värt att notera är att du får pc-versionen från 450 kronor (se Prisjakt-rutan nedanför) medan EA tar 599 kronor för det på Origin, eller cirka 540 kronor efter 10 procents rabatt.

Trodde de menade tidigt på morgonen =) Vem vill spela spel tidigt med tanke på skicket de flesta spel släpps i? Buggfest deluxe *Ubisoft* *host* Dice *host* Sega *host* 25/05 Betan var gratis och bra mkt längre än de flesta demos jag spelat. Denna early access "demo" ska ju dessutom vara 50% längre än betan (eller kanske ännu mer) enligt vad jag förstår av beskrivningen. Sen får du ju rabatt på köpet av själva spelet också,... 24/05 Företagen drabbar endast sig själv med sina tafatta försök att skynda på spelutveckling, att jag handlar ett spel någonstans 200-300 kr billigare är varken fult eller något som skulle skada företagen, att det finns vissa spelsidor som orsakat fulheter... 24/05 Klart de drabbar företagen, om spelen säljer för halva priset eller mindre så går antingen affärerna som köper in spelen med minus (ej troligt) eller så måste publishern låta retailers i östeuropeiska länder köpa in spelen för ett mycket lägre inköpspri... 24/05 Sluta med det där tramset. Det kallas fri öppen marknad. Vi har lov att köpa billigare produkter från andra länder. Om utgivarna har problem med det så är det precis det: deras problem. Jag har inget som helst ansvar att leta upp dyrare versioner av der... 24/05 Ja, förutom då att det finns en massa andra spel som ingår i subscription (och fler tillkommer) samt att du får 10% rabatt på allt. 24/05 och du kommer fortfarande inte med någon källa utan fritt gissande från egna tankar och teorier, du måste tänka efter med att om ett spel säljs i ett annat land bara i en vanlig butik och det blir ett annat pris, inte fan drabbar det företagen. Det är... 24/05 Behöver jag källa? Du köper spelet för halva priset eller mindre i ett land med helt andra inköpspriser istället för det riktiga priset i ditt eget land, bara där har du en direkt förlust för företaget som säljer spelen på flera hundra kronor. Publisher... 24/05 Man märker att folk som dig orkar man inte ens slösa tid att diskutera med, ni säger det skadar. Men vart är bevisen? TB är väl eran källa eller hur? Aja ids inte ens fortsätta här, have fun med lögnerna era :) 24/05 Då tycker jag du åker till dom länderna där spelen säljs för dom priserna, och tar dig en funderare på varför dom kostar hälften eller mindre där, det finns en anledning till varför dom gör det nämligen. Det fungerar inte riktigt heller att ignorera all... 24/05
Skicka en rättelse