Det finns de som inte är riktigt nöjda med att #Star Wars: Battlefront III lades ner. Några av dessa är gänget hos Frontwire Studios, som knåpar på vad som beskrivs som en andlig uppföljare. Galaxy in Turmoil heter projektet och i ett inlägg på officiella sajten berättar utvecklarna att de ska släppa spelet på Steam.

Av inlägget att döma handlar det inte om något naivt önsketänkande – de ska ha skrivit under ett avtal med #Valve. Galaxy in Turmoil kommer vara helt gratis när det lanseras, vilket utvecklarna menar är en förutsättning för att #Disney (som äger rättigheterna till Star Wars) inte ska skicka advokaterna på dem.

Trots att Frontwire Studios inte tjänar en enda dollar på spelet, samt att de plockat bort många av referenser till Star Wars, kan vi inte ändå inte låta bli att undra om det här kommer fungera. Dock verkar de själva tro stenhårt på idén, och Valve är enligt uppgift med på tåget. Så vi önskar dem lycka till och hoppas att de lyckas producera ett riktigt bra multiplayerspel.

Jag tror nog att Valves jurister fick ta en titt på eventuella rättsliga påföljder innan projektet godkändes. 06/06 Tja, det är inte omöjligt att det skulle gå. EA Games tog ju emot C&C Renegade X med öppna armar. Disney är dock ett orosmoment. Ser dock riktigt kul ut! Till skillnad som Battlefront 2015 som bara ser bra ut men är riktigt trist. 05/06 undrar om de figurerar på fanart reglerna som är en gigantisk gråzon, fanart och användandet av licenserade saker är ok så länge inte fanart-skaparna tjänar pengar på det. 05/06 bara för dom inte tar pengar ger dom inte rätt att använda copyright material ? blir mycket tveksam om detta släpps... 05/06 Jag är 99.99999999% säker på att detta aldrig blir släppt. 05/06 Fanns en tid jag trodde det var möjligt, men nej liksom, detta är ett projekt så som många andra som kommer tvingas stänga. EA/Disney/Lucasfilm kan inte acceptera saker som ha minsta möjliga påverkan på deras försäljningssiffror. De hårdsatsar själv mån... 05/06 "Galaxy in Turmoil kommer vara helt gratis när det lanseras, vilket utvecklarna menar är en förutsättning för att Disney (som äger rättigheterna till Star Wars) inte ska skicka advokaterna på dem." Vadå? Får man använda vad som helst från vem som helst... 05/06 Om de inte har tillåtelse av Disney eller EA så good fucking luck. :P Valve lär inte kunna ändra på den saken om de säger nej. 05/06 De kanske inte tjänar pengar på spelet i sig självt men de lär få en check av Valve för att producera det. Valve får ett bra(förhoppningsvis) multiplayer spelsom lockar spelare till steam som i slutändan spenderar pengar på andra spel. Win win för alla 05/06 För det lär ju gå bra för dom. 05/06
Skicka en rättelse