Förra veckan annonserades slutligen Switch, Nintendos nya konsol som ska kombinera stationärt och bärbart spelande. Medan många gamers blev exalterade hade nyheten svårt att imponera på investerare och Nintendos aktie föll med över sex procent i fredags. Enligt ett uttalande till Wall Street Journal finns det dock mer hemligheter att avlöja kring konsolen. Vi får dock vänta till nästa år.

Bland annat vet vi inte de exakta specifikationerna, förutom att Nvidias Tegra-chip står för grafikmusklerna. Nintendo har heller inte svarat på om skärmen har touch-funktioner. Det vi däremot vet är att dockan bara erbjuder tv-anslutning och laddning. Det är också bekräftat att enheten inte är bakåtkompatibel med Nintendo 3DS, något det spekulerades kring då spelen tycks levereras i liknande minneskort.

Tror själv väldigt mycket på den här konsolen. Den löser problemet Wii U hade med att räckvidden för att spela portabelt var begränsad. Den använder spelkassetter vilket ger den möjlighet att använda större spel (t.ex. en sådan kasset skulle kunna lagra... 25/10 jag vill inte låta bitter men FZ shejpa upp er lite, allt för mycket repetition på nyheterna på sista tiden. det är 90% repetition varje gång man ska läsa en "nyhet". aka sista meningen är en "ny formulerad text" men i början alltid någon förklaring på... 25/10 Det är en rätt så tråkig bransch om alla ska göra samma sak hela tiden Also, fett trött på grafikhysterin. Grafiken är det enda som har gått framåt i spelutveckligen de 6 senaste åren, spelen har bara blivit dummare och tråkigare. Jag kör gärna på någon... 25/10 Nu börjar vi glida lite OT men: Länk 1: Kainy, ett program som streamar pc spelande till mobilskärm via wifi. Dvs en dator som spelet körs på Länk 2: Android gaming: en känd bluffmakare på youtube som lurar i folk att han lirar Fallout 4, Far Cry 4, CoD... 24/10 https://m.youtube.com/watch?v=G-CxFUoqTgs https://m.youtube.com/watch?v=Rvdc9zUTCL0 24/10 Vad menar du med att man kan spela Skyrim på mobiler? Länka gärna 24/10 Lär nog avstå ett bra tag innan jag skaffar en Switch. Spelen försvinner inte precis och det är inte en upplevelse jag bara har en chans på mig att få uppleva. Väntar och ser hur spelutbudet ser ut, samt om man väntar en stund lär det väl komma en Switc... 24/10 Nej det gjorde jag inte, men då det var en fråga och inte ett påstående så ignorerade jag den. Ett spel som är snart 6 år gammalt, som släppts till över 10 år gamla konsoler och som fungerar på flera år gamla mobiler bekräftar knappast "lär det ju inte... 24/10 WiiU: hej alla våra investerare. Vår nya konsol spelas med en stor handkontroll som även är en stor surfplatta. FAIL. SWITCH: Hej alla våra investerare. Glöm WiiU. Låt oss presentera vår nya konsol. Det är en stor surfplatta. Kan förstå varför investera... 24/10 Antar att du missade min parantes 24/10
Skicka en rättelse