Civilization VI finns ute sedan i fredags, och FZ:s recensent bygger samhällen för fullt för att komma fram till hur bra samhällsbyggarspelet är. Vi räknar med att ha recensionen färdig inom någon dag.

Andra recensenter har hunnit skapa sig sina uppfattningar, och det ser ut som att #Firaxis byggt något av ett mästerverk. Spelet har ett omräknat betygssnitt på skyhöga 92 av 100 hos Metacritic. Det är högst i år, tillsammans med #The Witcher 3-expansionen #Blood and Wine och #Out of the Park Baseball 17. Snittet bygger på 13 recensioner och kan givetvis komma att både höjas och sänkas när fler betyg ramlar in. Men högt är det.

Ett par Civ 6-recensioner:

sry för det sena svaret det är en steam grupp, ett game kan ta allt ifrån 2-5 timmar beror på hur många spelar och vilken speed som spelas. dom bannar folk för att lämna osv så börja inte köra så länge du inte är hundra på att du kan i alla fall sitta... 28/10 Vilket spel har du haft roligast med i år och har gett dig mest? Där har du "game of the year". Resten spelar ingen roll. Kan mycket möjligt bli civ6 för mig, men aldrig Witcher. Oavsett "utvecklingarna inom sin genre". 28/10 Har spelat Civ 6 över 20h också, men det spelar liksom ingen roll, även om jag gillar Civ 6 så var expansionen till Witcher ett bättre spel och utvecklade sin genre MER än vad Civ 6 gör inom sin genre. Jag gillar dem ungefär lika mycket men det har inte... 27/10 Som redan påpekats så är det är mycket bra spel, men AI:n är alldeles för korkad och spelet är alldeles för enkelt. Klarat det på svåraste nu efter dryga 30h spelade och det är ganska mycket mindre tid än vad som brukar krävas för ett CIV-spel. Efter... 26/10 Haha, där fick du mig...nästan;) Den absoluta toppen och den absoluta botten kan nog tom Aftonbladet pricka in något sånär. Problemet ligger, som du själv är inne på, i de spel som ligger i skarven och som oftast får för högt betyg och mer sällan för... 26/10 Jag är/var också lite av åsikten att metacritics är skit.. men med drivet att få se dig gurgla musmatta så var jag tvungen och validera min egen åsikt.. och döm om min förvåning och lycka när jag inser att du nog får börja tugga :-D Jag tog några exempe... 26/10 Mitt spontane reaksjon når jeg ser noen spille Civ 6 i en youtube video, er at landskapet med ting og greier ser ut som om at det er rimelig kaotiskt. 26/10 Verkar som om många här tycker att Civ 5 var bättre, och jag måste nog hålla med. Känns som om något saknas på nåt vis. Absolut ett bra spel, men kan inte sätta fingret på riktigt vad det är som inte gör det till en fullpoängare. Det känns, avskalat typ 26/10 Hur pass krävande är det? Någon som sitter med lite sämre hårdvara? Sitter på ett äldre system, men är sjukligt förtjust i Civ-serien och skulle gärna vilja köra det. 26/10 Hvordan er reglene for å plassere byene i Civ 6? Er det minst 4 hex fra andre byer lik som med Civ 5? Grunnen til at jeg spør, er at jeg kan forestille meg at kartet blir mer fylt opp, hvis byene er fremdeles bare 4 hex fra hverandre som i Civ 5. 26/10
Skicka en rättelse